2019-02-21 05:57


Florin Iordache, RĂSPUNS după avertismentul ambasadelor UE

 |  22:04
Florin Iordache, RĂSPUNS după avertismentul ambasadelor UE

Preşedintele comisiei parlamentare speciale pentru legile justiţiei, deputatul PSD Florin Iordache, spune că nu este nevoie de avizul Comisiei de la Veneţia pentru modificarea celor trei legi care stau la baza sistemului judiciar, deoarece acestea întăresc independenţa justiţiei şi lupta anticorupţie, iar factorul politic este eliminat.

„Răspund în felul următor: nu există niciun fel de motiv de îngrijorare, cele trei legi au fost adoptate într-o consultare publică care nu cred că a existat până în acest moment şi este rezultatul observaţiilor primite de la CSM, de la asociaţiile profesionale şi răspunde corelărilor legilor adoptate acum 13 ani prin asumarea răspunderii Guvernului (...) Noi, prin modificările pe care le-am făcut, am păstrat o justiţie independentă, deciziile se vor lua fie la numiri, fie la separarea carierelor de către CSM, de către judecători, de către procurori astfel încât, fie că discutăm de carieră fie că discutăm de înfiinţarea unei secţii speciale, fie că discutăm de CSM în ansamblul său, fie că discutăm de CSM în cele două secţii, fie că discutăm de Inspecţia Judiciară, în toate aceste etape sau în toate aceste aspecte factorul politic este eliminat”, a spus Florin Iordache, întrebat cum răspunde celor şapte ambasadori UE care au solicitat coaliţiei PSD - ALDE să evite orice acţiune care ar putea slăbi independenţa justiţiei şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia pe legile justiţiei.

„Eu rog toţi cei care aduc critici la cele trei legi (ale justiţiei – n. red.) să se uite cu foarte mare obiectivitate pentru că legile sunt nişte legi mai bune, nişte legi mai coerente, nişte legi în concordanţă cu normele şi cu legislaţia europeană şi nu fac decât să ajute sistemul judiciar din România”, a adăugat el.

Întrebat dacă va solicita avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum recomandă ambasadele Uniunii Europene, Florin Iordache a spus: „Nu este necesar un aviz al Comisiei de la Veneţia pentru că schimbările pe care noi le-am făcut, atât la numirile procurorilor, atât la Inspecţia Judiciară, cât şi la secţiaile celelalte din cadrul Parchetului general, nu sunt făcute decât eliminând factorul politic şi sunt făcute cu reprezentanţii CSM. Din punctul meu de vedere acest aviz al Comisiei de la Veneţia poate fi cerut, dar înainte de a critica aceste legi, haideţi să le citim în integralitatea lor şi să vedem că atât independenţa justiţiei, dar şi lupta anticorupţie nu numai că nu este împiedicată, ci este întărită”, potrivit News.ro.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-22

TAGURI: legile justitie, florin iordache, raspuns, ambasade, ue
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
21 Dec 2017

CiORDACHE se crede Ceausescu....se lupta cu "agenturili straine'...ba panarama dracului vezi ca zidul de la Targoviste asteapta porci ca tine de Craciun..ptr ca pe Ceausescu l-ati impuscat doar ca sa jefuiti Romania
LEVST.
22 Dec 2017

Nu prea am comentat la acest subiect-la modul specific- pentru ca NU am citit legile in discutie, insa se ridica o intrebare de cel mai simplu si curat bun-simt: daca el si ei , sunt siguri ca totul este ok, atunci ce mare suparare daca cer aviz si de la acea comisie(Venetia), mai ales ca odata intrati intr-un anume circuit(EU), a priori, accepti regulile acestora si nu poti sa spui ca "Nu-si are rostul, pentru ca NOI stim ca am facut totul bine, bla, bla", in fond tocmai asta este rostul acestor comisii suprastatale, sa supervizeze si sa verifice -in numele comunitatii- daca o parte separata a acestei comunitati, a facut bine sau nu...Este clar ca banditii au multe amanunte de ascuns, iar aceste amanunte sunt cele care-i intereseaza pe ei, adica sa nu mai fie urmariti penal, etc., etc....Se stie ca dracul sta ascuns in detalii, iar lor le este frica, ca aceasta comisie-probabil plina cu superexperti- le va descoperi f. usor masluirile...
ALLISON HOWARTS
22 Dec 2017

Bună ziua, sunt aici pentru a răspândi această veste bună întregii lumi cu privire la modul în care am primit soțul meu înapoi. Eram nebun când soțul meu mi-a lăsat o altă femeie luna trecută. Dar când mă întâlnesc cu un prieten care ma introduce în profetul Okona, un mare mesager la oracolul pe care îl slujește, mi-am povestit problema profetului Okona despre cum ma lăsat soțul meu. El mi-a spus doar că am ajuns la locul potrivit că voi fi dorința mea de inimă fără nici un efect secundar. Mi-a spus ce trebuie să fac, după ce a fost făcut, în următoarele două zile, soțul meu a sunat mă la telefon și îmi pare rău că m-ai trăit înainte. Sunt atât de fericită și copleșită că trebuie să le spun întregii lumi cum mi-a ajutat profetul Okona să-mi dau dorința inimii. Dacă aveți nevoie de orice fel de ajutor, contactați Profetul Okona la următoarea adresă de e-mail: prophetokona@gmail.com De asemenea, a distribuit atâtea vrăji ca, (1) Dacă doriți ex-spate. (2) nu ai nevoie de un divorț în căsnicia ta. (3) Vrei să fii promovat în biroul tău. (4) Vrei să vindeci bolile mortale (5) Dacă vreți un copil. (6) Vrei să fii bogat. (7) Vrei să îți ceri soțul și soția să fie a ta pentru totdeauna. (8) Dacă aveți nevoie de asistență financiară. (9) vrei o soție / soț
BEBICA
22 Dec 2017

ALLISON + LEVST = love . Doua panarame batrine suferind de delirum tremens .
LEVST.
23 Dec 2017

nu am citit-o pe aliison, e treaba voastra cum va giugiuliti, dar tu esti un gunoi dintre cele mai imputzite, chiar si numai pentru faptul ca te bagi in koor-ul calului, probabil iar iti este foame...(Delirium tremens zici? Esti de rasul curcilor, probabil ca ai sifilis tertiar...)
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...