2017-01-21 08:31

EVENIMENT


FMI cere reevaluarea preţului la gaze

 |  20:13
FMI cere reevaluarea preţului la gaze

Reprezentanţii organismelor financiare internaţionale - Fondul Monetar Internaţional, Comisia Europeană şi Banca Mondială - consideră necesară reevaluarea întregului sistem de preţuri la gaze, astfel încât persoanele cu venituri minime să fie protejate, a declarat preşedintele Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, Maria Eugenia Barna.

„În ceea ce priveşte liberalizarea preţului la gaze, am avut o discuţie. Urmează să mai vină (reprezentanţii FMI, CE şi BM - n.r.), la solicitarea colegilor din Comisia pentru industrii, în următoarea misiune ce va avea loc la sfârşitul lunii aprilie. Ei consideră necesară reevaluarea întregului sistem de preţuri, în aşa fel încât să fie acordate subvenţii, mai bine zis preţurile să fie accesibile din punctul de vedere al veniturilor pe care le avem. Şi aici ne referim la cei cu salarii minime, care trebuie să fie protejaţi”, a precizat Barna, citată de Agerpres.

„Recomandările FMI, CE şi BM sunt pentru păstrarea stabilităţii pe care am dobândit-o prin aceste măsuri de austeritate, pentru că trăim într-o lume instabilă şi există provocări din acest punct de vedere, iar pe de altă parte să asigurăm o creştere economică durabilă. Această creştere economică durabilă se poate realiza prin continuarea programului de investiţii; este necesară dezvoltarea investiţiilor în sectorul energetic şi transport prin asigurarea unor condiţii financiare stabile în ţară, dar şi rezolvarea unor probleme generate de infrastructură atât din punct de vedere fizic - drumuri, căi de acces, aeroport -, cât şi din punct de vedere a menţinerii unui climat de afaceri pentru că este necesar să avem în continuare încrederea investitorilor”, a explicat preşedintele Comisiei pentru buget din Camera Deputaţilor.

Deputat PDL: Plătim sume astronomice pentru gazul de import

România plăteşte o sumă astronomică pentru gazul de import, respectiv 570 de dolari pentru mia de metri cubi, iar tendinţa pentru iarna viitoare este ca suma să crească la 700 de dolari, potrivit deputatului PDL Adrian Gurzău. „O sumă mult mai mult decât astronomică, pe care nu ne-o putem permite nici ca persoane fizice, nici ca economie. (…) Nu s-au făcut stocuri, pentru că există o mafie transpartinică a câtorva familii care se afă în Mediaş. Sunt maxim 10 firme conectate la tot ceea ce înseamnă lucrări la Romgaz şi Transgaz şi aceia sunt adevăraţii răspunzători şi «băieţi deştepţi» din energie“, a declarat deputatul,  la Realitatea TV. Totodată, Gurzău l-a acuzat pe vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Eugen Georgescu, că este „şeful «băieţilor deştepţi» din gaze“. „El coordonează băieţii din distribuţie şi furnizare“, a afirmat Adrian Gurzău.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-15Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

PARERISTUL,
07 Feb 2012

Acesti bancheri rai asa cum sunt toti bancherii care te lasa fara casa indiferent de situatie sunt dusmanii nostrii. Cu ce sa plateasca omul gazele mai scumpe daca nu are bani. Votatilor sunteti in cardasie cu acestia impotriva parintilor, fratilor vostrii.

Adauga un comentariu

Random image