2017-01-19 04:29

EVENIMENT


Focşani: 600 de militari pleacă în Afganistan

 |  15:28
Focşani: 600 de militari pleacă în Afganistan

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a participat, vineri, la ceremonia de plecare în Afganistan a celor peste 600 de militari ai Batalionului 280 Infanterie Mecanizată.

Ceremonialul militar a început cu citirea ordinului de plecare în misiune, urmată de o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi condus de Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

Arhiepiscopul le-a urat militarilor să se întoarcă sănătoşi din această misiune şi să aibă un comportament demn şi brav.

“Am venit azi aici ca să vă binecuvântăm, dragi ostaşi, şi să ne rugăm pentru dumneavoastră ca mergând în această misiune grea, departe de ţară, Dumnezeu să vă ocrotească”, a spus Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, Epifanie Norocel.

La rândul său, Gabriel Oprea le-a mulţumit militarilor pentru modul în care s-au pregătit pentru plecarea în Afganistan: “'Datorită dumneavoastră, drapelul naţional este respectat în teatrele de operaţii, iar militarul român a devenit un simbol al profesionalismului. Dislocarea dumneavoastră în zona de responsabilitate din teatrul de operaţii Afganistan reprezintă angajamentul prin care România îşi onorează statutul de a fi un furnizor activ de securitate. Cunoaşteţi riscurile şi de aceea tot timpul trebuie să fiţi vigilenţi, de la acţiunile de patrulare de-a lungul autostrăzii A1, pentru menţinerea libertăţii de mişcare pe această importantă arteră de comunicaţie, la misiunile de recunoaştere în aria de responsabilitate şi cele în care interacţionaţi cu populaţia şi cu autorităţile locale din cadrul provinciei”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: militari, afganistan, gabriel_opreaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CIUCIU
14 Ian 2012

nu stiu cine se duce acol o pt drapel si mandrie na tionala!!!!!pt asta sa se duca copii lu basescu,ud rea&co;.la cat au taiat d in salar doar din misiune mai traim!asa-ca domnilo r,kiss my ass cu tara si drapelul vostru!
CIUCIU
14 Ian 2012

si nu pleaca oricine in m isiune.numa cine "trebuie ".PCR nu a murit stai lin istit!70-80% sunt pilelel e care stau numai prin ba ze si freaca pula si ies in patrula numa aia mai p rosti care saracii nu au pe nimeni la celalalt cap at al telefonului.sunt ac ei oameni care nu-i vezi la tv sau prin reportaje, aceia care isi merita cu adevarat banii si care,da ca patesc ceva,nu afla ni meni de ei.mai zic inc-od ata,domnu presedinte si l a intreaga conducere a ta rii:sa mearga ma-ta in mi siune si neamu tau de pro sti!si cu udrea afet la t alibani sa fie ca nu au v z blonde in viata lor!si copii vostrii sa mearga p t SC Romania SA.doar nu o fi o onoare sa mergi pt cineva care se pisa pe ti ne!?astept un raspuns. ap ropo,cat mai este spaga c a sa pleci la razboi?
DIACONU GABRIELA
15 Ian 2012

domnule general as vrea s a plec in AFGANISTAN .

Adauga un comentariu

Random image