2018-12-19 18:27


Fost deputat PSD, ACHITAT după rejudecarea procesului

 |  19:25
Fost deputat PSD, ACHITAT după rejudecarea procesului

Fostul deputat PSD Emilian Cutean, condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, şi-a obţinut achitarea după ce procesul s-a rejudecat. Decizia aparţine Tribunalului Bucureşti şi poate fi atacată cu apel.

Emilian Cutean a stat o perioadă după gratii, iar acum este eliberat condiţionat. În 2012, fostul şef al Secretariatului de stat pentru problemele revoluţionarilor a fost condamnat pentru fraudarea Guvernului cu peste 300.000 de lei.

El ar fi promovat o Hotarâre de Guvern prin care a dirijat bani către o asociație pe care o conducea tot el.

Emilian Cutean a câştigat un proces la CEDO împotriva statului român pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil. Tot CEDO a decis şi rejudecarea cauzei.

Judecătorii de la Curtea Europeană a Drepturile Omului au constatat că s-a schimbat compentenţa completului de judecată în timpul procesului şi nu s-au readministrat probe importante precum audierea inculpatului şi a unor martori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-02-13

TAGURI: deputat psd, emilian cutean, achitat, proces, tribunalul bucuresti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEVST.
13 Feb 2018

Bine ca este cu apel, pentru ca daca" a redirectionat banii la o asociatie condusa de el", practic este imposibil sa scape fara parnaie, CEDO l-a salvat pe chestii tehnice si nu de fond...
DESTEPTAREA
14 Feb 2018

Traiasca, pana ieri, in-Justitia romana si magistratii ei care nu raspund, nici la CEDO, pentru toate magariile comise ... nema problema, platim noi, cu "tontii", amice levst.!
Random imageUltimele stiri


loading...