2018-12-15 15:50


Fost ministru, audiat de DNA în dosarul lui Mircea Govor

 |  16:54
Fost ministru, audiat de DNA în dosarul lui Mircea Govor

Fostul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi a stat de vorbă cu procurorii DNA Oradea, timp de patru ore, în calitate de martor în dosarul fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor.

Silaghi a spus la ieșirea din sediul DNA Oradea că a fost audiat în calitate de martor în dosarul lui Mircea Govor.

La întrebarea pusă de jurnaliști dacă l-a ajutat Mircea Govor să scape de ancheta DNA care îl viza prin obținerea imunității de parlamentar, Silaghi a răspuns: "Nu, imunitatea nu o dă acordă Mircea Govor în România, din câte știu eu, dar probabil știți și dvs."

Totodată, Silaghi a precizat că nu a intervenit pe lângă Daniel Chițoiu, fostul ministru al Finanțelor. "Dânsul este un bun prieten de-al meu și nu am intervenit la domnul Chițoiu", a spus Silaghi, citat de Agerpres.

Întrebat cum a fost întâlnirea cu procurorii și ce l-au întrebat aceștia, Silaghi a precizat că a fost audiat în calitate de martor. "Niciodată nu-i plăcut (întâlnirea cu procurorii (n.red.). Nici măcar necesar, câteodată. Am avut calitatea de martor. Nu am spus decât ceea ce am fost întrebat. Niciodată nu este bine să răspunzi la întrebări care nu ți se spun (...) M-au întrebat doar legat de Satu Mare, de Consiliul Județean Satu Mare și de relațiile politice din Satu Mare", a afirmat Silaghi.

De asemenea, întrebat la ce se mai așteaptă pentru viitorul apropiat în legătură cu problemele sale cu justiția, Silaghi a răspuns că în România nu se mai pot face planuri decât pe două zile. "Ce se mai poate întâmpla? Vedeți că planul pe termen în România e de două zile. Ce se mai întâmplă în următoarele luni, de unde să știu? Deja, de luni, e plan cincinal", a mai spus Silaghi.

Potrivit procurorilor DNA, fostul președinte al PSD Satu Mare, Mircea Govor, a impus, în 2014, candidatura lui Ovidiu Silaghi la un post de parlamentar pentru a îngreuna astfel urmărirea penală într-un dosar instrumentat de DNA, informație care apare în referatul prin care procurorii DNA cer arestarea preventivă a lui Govor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-29

TAGURI: dna, dosar mircea govor, ovidiu silaghi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...