2019-01-16 19:01


Fost șef din Poliția Română, trimis în judecată pentru luare de mită

 |  16:18
Fost șef din Poliția Română, trimis în judecată pentru luare de mită

Procurorii l-au trimis în judecată pe Constantin Bolboșanu, la data presupuselor fapte șef serviciu în cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Inspectoratul General al Poliției Române, acesta fiind acuzat de luare de mită.

"În cursul anului 2007, inculpatul Bolboșanu Constantin, în calitate de ofițer de poliție, a primit printr-un intermediar, de la un om de afaceri, cu titlu de mită, suma de 80.000 lei, pentru a-i asigura acestuia din urmă protecție din partea organelor de cercetare penală, dar și pentru a se dispune soluții favorabile în dosarele penale în care era cercetat. Cu o parte din această sumă de bani, persoana intermediară a achitat mai multe lucrări de construcții la un imobil ce aparținea inculpatului. Protecția promisă de inculpat a fost una reală, omul de afaceri respectiv nefiind „deranjat” de nici un organ cu atribuții în domeniu, deși desfășura activități de comerț cu legume-fructe, așa-zisele controale efectuate fiind pur formale", anunță DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit procurorilor, în aceeași perioadă, Constantin Bolboșanu "l-a contactat pe un subaltern, șef al unei structuri teritoriale, și i-a indicat acestuia, în calitate de persoană ierarhic superioară, modalitatea în care să audieze un om de afaceri (prieten de-al primului și denunțător în cauză), în așa fel încât acesta să nu dobândească calitatea de suspect", polițistul primind în schimb avantaje materiale constând în finalizarea unor lucrări de construire și finisare a unui alt imobil pe care acesta îl avea. Valoarea lucrărilor, de circa 30.000 euro, a fost suportată de omul de afaceri, precizează DNA.

Sursa citată anunță că s-a pus sechestru asupra unor imobile ce îi aparțin lui Constantin Bolboșanu, până la concurența sumei de 215.534 lei.

Constantin Bolboșanu este cercetat în arest preventiv, dosarul său fiind trimis Tribunalului București.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-05

TAGURI: sef politia romana, constantin bolbosanu, luare de mita
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...