2017-01-23 06:36


Fosta fabrică a Sorinei Plăcintă a ars din temelii

 |  18:18
Fosta fabrică a Sorinei Plăcintă a ars din temelii

Fabrica de confecţii Artifex din Focşani, unde senatorul PDL Sorina Plăcintă a fost acţionar indirect, administrator şi director general, a fost distrusă de un incendiu, patru echipaje de pompieri intervenind pentru stingerea focului.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea, incendiul a izbucnit la acoperişul unei clădiri administrative în care se aflau mai multe birouri. „A ars acoperişul din lemn, pe o suprafaţă de 600 metri pătraţi”, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vrancea. Acesta a apreciat că incendiul s-a produs ca urmare a unui scurtcircuit la un transformator electric.

Firma de produse textile Artifex este controlată de firma eleveţiană Akris, care deţine 99% din acţiuni. Sorina Plăcintă deţine firma Sorste, care, în mai 2009, a cesionat acţiunile pe care le avea la Artifex. Potrivit propriei declaraţii de avere, senatorul PDL datorează firmei Akris suma de un milion de euro.

În ianuarie 2010, Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul ÎCCJ să facă cercetări în cazul Sorinei Plăcintă, fost ministru al tineretului şi sportului, pentru că nu a menţionat în declaraţiile de interese că este acţionar şi administrator la mai multe societăţi, între care şi Artifex.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-09-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image