2017-01-19 21:24

EVENIMENT


Fosta stareță de la Tanacu, eliberată condiționat din închisoare

 |  18:39

Fosta maică stareţă de laMănăstirea Tanacu din judeţul Vaslui, condamnată la şase ani de închisoarepentru moartea măicuţei Irina Cornici într-un proces de exorcizare, a fosteliberată condiţionat, ieri, din Penitenciarul Bacău, unde a ispăşit ultimul ande pedeapsă.

Încarcerată în ianuarie2008, odată cu alte trei foste măicuţe şi cu fostul preot Daniel Corogeanu,fosta stareţă Nicoleta Arcălianu a ieşit din penitenciar odată cu ispăşirea adouă treimi din pedeapsă, precum şi datorită comportamentului exemplar pe carel-a avut pe timpul executării pedepsei.

De altfel, înainte deeliberare, fosta măicuţă Neonila, aşa cum era cunoscută la Mănăstirea Tanacu înaintede a fi arestată, a fost supusă unei evaluări în cadrul comisiei pentru eliberăricondiţionate a Penitenciarului Bacău. „Comisia de eliberări condiţionate s-a întrunitîn plen şi a propus eliberarea condiţionată a persoanei private de libertateNicoleta Arcălianu, propunere înaintată către instanţă. Magistraţii JudecătorieiBacău au dispus punerea în libertate a fostei măicuţe, care se afla înpenitenciarul de la Bacău din august 2010, atunci când a fost transferată dinPenitenciarul Vaslui", a declarat, ieri, pentru corespondentul Mediafax,purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Mădălina Mătăsaru.

Fosta stareţă de la MănăstireaTanacu a fost condamnată definitiv şi irevocabil de Înalta Curte de Casaţie şiJustiţie la şase ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de lipsire delibertate în mod ilegal, faptă care a condus la moartea măicuţei Irina Cornici.În prezent, singura persoană încăîncarcerată în cazul Tanacu este fostul preot Daniel Corogeanu, care, cel maiprobabil, va fi eliberat condiţionat la începutul anului viitor, el fiindcondamnat la şapte ani de închisoare. Celelalte trei măicuţe din acelaşi dosarau fost eliberate din penitenciar la sfârşitul anului trecut, după ce au fostcondamnate la cinci ani de închisoare pentru aceeaşi faptă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image