2018-12-11 16:22


Foşti directori adjuncţi ai SRI, condamnaţi la închisoare

 |  11:14
Foşti directori adjuncţi ai SRI, condamnaţi la închisoare

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţuie (ICCJ) i-a condamnat, vineri, la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii, pe foştii directori adjuncţi ai SRI Ionel Marin şi Dumitru Zamfir, precum şi pe maiorul Cătălin Miu. Aceștia au fost acuzați în dosarul privind închirierea şi cumpărarea ilegală a unor locuinţe RA-APPS, la preţuri subevaluate.

Deși ICCJ i-a achitat pe Ionel Marin şi Dumitru Zamfir pentru o altă faptă de fals în declaraţii, precum şi pentru acuzaţiile de înşelăciune şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, vineri, cei doi generali în rezervă au fost condamnați la un an de închisoare cu suspendare pentru fals în declaraţii în dosarul locuinţelor RA-APPS.

În același dosar, pentru două fapte de fals în declaraţii, la aceeaşi pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, a fost condamnat şi maiorul Cătălin-Spiridon Miu. ICCJ a decis

achitarea acestuia pentru înşelăciune şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice.

Foşti directori adjuncţi ai SRI, condamnaţi la închisoare
zoom

De asemenea, au fost achitaţi pentru acuzaţiile de abuz în serviciu contra intereselor publice:generalul în rezervă Ion Popescu, colonelul Virgil Turcu şi locotenent colonelul Marian Panaitescu.

ICCJ a anulat contractele de închiriere şi contractele de vânzare-cumpărare a celor trei locuinţe, încheiate între Serviciul Român de Informaţii şi Ionel Marin (în 18 martie 2005), Dumitru Zamfir (în 28aprilie 2005 ) şi Cătălin-Spiridon Miu (în 21 martie 2001).

Instanța supremă a dispus reîntoarcerea celor trei imobile în patrimoniul SRI, ridicarea sechestrului asigurator asupra bunurilor imobilelor deţinute de Ionel Marin, Dumitru Zamfir şi Cătălin-Spiridon Miu, precum și confiscarea sumei de peste 730.000 de lei de la Cătălin-Spiridon Miu.

Decizia ICCJ poate fi contestată cu recurs.

Ionel Marin, Dumitru Zamfir și Cătălin-Spiridon Miu, au fost trimiși în judecată pentru înşelăciune, fals în declaraţii şi instigare la abuz în serviciu contra intereselor publice, în decembrie 2008, de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit Mediafax. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-03-05

TAGURI: Ionel Marin, Dumitru Zamfir, Cătălin Miu, SRI
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FLORIAN IONITA
30 Oct 2011

tare de tot. justitia isi face treaba totusi. nu?
Random imageUltimele stiri


loading...