2018-09-24 12:46


Fostul ministru Cazanciuc, PROPUNERE inedită pentru deținuți

 |  16:34
Fostul ministru Cazanciuc, PROPUNERE inedită pentru deținuți

Senatorul PSD Robert Cazanciuc a propus, într-o scrisoare deschisă postată luni pe pagina sa de facebook, ca deținuții să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice, ministrul Justiției, Tudorel Toader, răspunzându-i că susține această idee.

Recenta decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului pronunțată în materia condițiilor de detenție din România a reprezentat un prilej de amplă dezbatere asupra pașilor de urmat în soluționarea problemei supraaglomerării penitenciarelor și a respectării drepturilor fundamentale. Până la punerea în practică a strategiilor și a planurilor de reintegrare socială a deținuților, precum și de reabilitare a infrastructurii penitenciare, aș dori să vă supun atenției un proiect prin care persoanele aflate în executarea unor pedepse să contribuie la îngrijirea monumentelor istorice aflate în raza teritorială a locului de detenție", se arată în scrisoarea deschisă.

Tudorel Toader a postat la rândul său un mesaj pe rețeaua de socializare, anunțând că agreează o astfel de propunere.

"Susțin — frumoasă inițiativă!", a scris ministrul Justiției.

Totodată, în cadrul scrisorii deschise, Cazanciuc a arătat că această inițiativă își propune să introducă printre prioritățile instituțiilor din justiție, armată și cultură un proiect care să debuteze anul acesta și a cărui continuitate să ramână în sarcina celor care vor fi conștienți de necesitatea unei acțiuni comune: îngrijirea monumentelor istorice ridicate în memoria celor care și-au dat viața în bătăliile Primului Război Mondial, făcând astfel posibil Actul Unirii de la 1 Decembrie 1918.

"Nu trebuie să căutam în legi, regulamente sau fișe de post, atribuții pentru o asemenea 'sarcină', ci trebuie să ne gândim la uriașa oportunitate de a nu fi doar trăitorii vremurilor noastre, ci făuritorii lor. Ministerele apărării și culturii au un rol major în păstrarea vie a jertfei eroilor neamului, dar cu siguranță nu vor putea doar prin resurse proprii să acorde monumentelor ostașilor români îngrijirea de care au parte cele ale eroilor americani, germani, francezi sau britanici, căzuți în afara granițelor propriilor țări", a menționat senatorul PSD.

El a adăugat că pentru un deținut aflat într-un penitenciar cu o suprafață "de zece ori mai mică decât cea conform standardelor", îngrijirea unui monument nu va fi doar "o ieșire la muncă", ci și "o lecție care va contribui la reintegrarea în societate".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-05-01

TAGURI: robert cazanciuc, propunere, tudorel toader, detinuti, monumente istorice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CINE VORBI?!
01 Mai 2017

BUZE GROASE?! BĂ, DA CE-AI FĂCUT CÂND AI FOST TU MINISTRU AL (IN)JUSTIȚIEI? AUD? Făceți-le terenuri de fotbal, să-și descarce dracii, săli de fitness...să se dezmorțească ciolanele anchilozate din celule-alea unul peste altul, puneți-le bidinele în mână să-și curețe să curețe pușcăriile în primul rând, duceți-i pe la Biblioteca închisorii, faceți cursuri DE ORICE, ocupați-le mintea și lăsați dracului monumentele istorice! Cred că funcția v-a dăunat grav! Sunteți defazați și trăiți într-o Ro.total paralelă!
Random imageUltimele stiri


Apa Nova

loading...