2019-01-19 00:50


Fostul președinte al CJ Prahova și fiul său, condamnați la închisoare

 |  15:51
Fostul președinte al CJ Prahova și fiul său, condamnați la închisoare

Fostul președinte al Consiliului Județean Prahova Mircea Cosma a fost condamnat, marți, de magistrații Curții Supreme la opt ani de închisoare. Fiul său Vlad Cosma a primit cinci ani de închisoare.

Dosarul, care se află pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din aprilie 2014, a parcurs toate fazele procesuale, iar instanţa a rămas în pronunţare. Ultimul termen din această cauză a fost în data de 18 octombrie, dar judecătorul a amânat pronunţarea pentru marţi, 1 noiembrie.

Mircea şi Vlad Cosma au fost trimişi în judecată sub control judiciar de către procurorii DNA Ploieşti pentru infracţiunile de luare de mită şi abuz în serviciu, respectiv trafic de influenţă.

Potrivit DNA, în perioada 2010 - 2013, Mircea Cosma a derulat o activitate infracţională de natură a prejudicia bugetul public al judeţului, în favoarea unor interese private, antrenând într-un circuit ilicit, susţinut şi de reprezentanţii societăţilor comerciale favorizate - denunţători în cauză, mai multe persoane printre care şi pe fiul său, deputatul PSD Vlad Cosma.

"În concret, contra unor sume de bani, reprezentând iniţial preţul unor contracte de vânzare cumpărare terenuri supraevaluate şi ulterior un procent din câştigul asigurat celor trei societăţi comerciale, inculpatul Cosma - uzând de prerogativele conferite de funcţia deţinută la nivelul autorităţii publice judeţene şi beneficiind de concursul cointeresat al inculpatului Alixandrescu - funcţionar public având calitatea de director al unor departamente 'cheie' în CJ Prahova, a facilitat câştigarea de către cele trei societăţi a procedurilor de achiziţie publică organizate de consiliul judeţean ca entitate achizitoare de lucrări şi servicii, dar şi decontarea cu prioritate a altor lucrări deja efectuate", se arată într-un comunicat al DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-01

TAGURI: presedinte cj prahova, mircea cosma, condamnare, inchisoare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...