2019-01-17 13:12


Fostul primar al Ploieștiului, trimis în judecată de DNA Iulian Bădescu, acuzat de abuz în serviciu şi dare de mită

 |  21:01
Fostul primar al Ploieștiului, trimis în judecată de DNA Iulian Bădescu, acuzat de abuz în serviciu şi dare de mită
Gilda Popa

Procurorii DNA Ploiești au dispus, marți, trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a fostului primar al Ploieștiului, Iulian Bădescu, în dosarul legat de finanțarea ilegală din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești. Ulterior, ancheta a fost extinsă de procurori și pentru fapte care au fost comise de Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar și în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

Iulian Bădescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru abuz în serviciu, luare de mită, operațiuni financiare incompatibile cu funcția şi trafic de influenţă. În același dosar, au fost trimise în judecată sub control judiciar două angajate ale Primăriei Ploiești, respectiv secretarul municipiului, Oana Iacob, și jurista Iulia Alina Alexandru, acuzate de abuz în serviciu.

Ancheta în acest dosar a vizat, inițial, faptele de abuz în serviciu și luare de mită într-un dosar legat de premierea din bugetul local a echipei de fotbal Petrolul Ploiești, ea fiind ulterior extinsă de procurori și pentru fapte care au fost comise de Iulian Bădescu în perioada în care acesta a fost senator, dar și în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale din vara anului 2012.

Dosarul „Lupii Galbeni”

Anchetatorii notează că, în cursul anului 2013, în calitate de primar al Ploieștiului și ordonator principal de credite, Bădescu a semnat un contract de cooperare încheiat între municipiul Ploiești și Asociația Comunitară „Lupii Galbeni 2012” Ploiești, iar ulterior a semnat regulamentul privind punerea în aplicare a acestuia, în lipsa vizei de control financiar preventiv propriu, sustrăgând aceste operațiuni controlului de legalitate, regularitate și încadrare în creditele bugetare, și a dispus plata sumei de 8.000.000 lei (în trei tranșe) către asociație, deși cunoștea că nu este legală. Potrivit DNA, Bădescu a încălcat dispozițiile legii privind controlul intern și controlul financiar preventiv și pe cele din legea privind finanțele publice locale, bugetul local fiind prejudiciat cu suma de 8 milioane de lei, iar Asociația „Lupii Galbeni 2012” obținând un folos necuvenit având aceeași valoare. Fostul primar mai este acuzat că i-a pretins unui reprezentant al acelei asociații, în schimbul derulării contractului de asociere, precum și a efectuării plăților, 300.000 euro, contravaloarea transportului și a cazării la două hoteluri din Turcia, unde Bădescu a însoțit echipa în cantonament. Iulian Bădescu mai este acuzat de procurori că, în perioada 2012-2013,  a încheiat contracte de servicii publicitare, a achiziționat prin intermediul unui executor judecătoresc două imobile în Ploiești și a achiziționat în mod direct produse alimentare și de propagandă destinate distribuirii către alegători, în scop electoral, pentru alegerile locale în Ploiești. Cu prilejul aceleiași campanii, inculpatul Bădescu Iulian a pretins și primit, de la un om de afaceri, 20.000 lei, respectiv produse și servicii de transport în valoare totală de aproximativ 80.000 lei.

Procurorii DNA Ploiești au dispus instituirea sechestrului asupra unor bunuri ale inculpaţilor Iulian Bădescu, Oana Iacob și Iulia Alexandru.

Bădescu a fost arestat preventiv la începutul lunii martie, iar câteva zile mai târziu a demisionat din funcția de primar al Ploieștiului și din toate funcțiile din PSD.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-26

TAGURI: iulian, badescu, primaria, ploiesti, trimis, judecata, dna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...