2018-12-10 10:43


Fostul prodecan de la ASE Cosmin Şerbănescu a fost condamnat la închisoare cu executare

 |  12:47
Fostul prodecan de la ASE Cosmin Şerbănescu a fost condamnat la închisoare cu executare

Fostul prodecan al Facultăţii de Finanţe-Bănci din ASE, Cosmin Şerbănescu, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare, potrivit unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti (CAB). Şerbănescu este acuzat că a primit de la studenţi între 400 de lei şi 400 de euro în schimbul unor lucrări de licenţă gata făcute şi al unor note de promovare.

CAB a decis condamnarea lui Cosmin Şerbănescu la trei ani de închisoare, la care a adăugat un spor de pedeapsă de şase luni. Prin sentinţa CAB a fost redusă pedeapsa dată în prima instanţă, de Tribunalul Bucureşti, de şase ani de închisoare.

Decizia CAB este definitivă. De asemenea, instanţa a mai decis confiscarea de la Cosmin Şerbănescu a sumelor de 9.730 de euro, 1.525 de lei şi 1.300 de dolari.

În acelaşi dosar a fost condamnat şi unul dintre studenţii care i-a dat mită fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an şi patru luni de închisoare.

Procurorii susţin că Cosmin Şerbănescu le-ar fi garantat studenţilor că el, în calitate şi de membru al comisiei de licenţă, le va asigura nota corespunzătoare promovării examenului de licenţă.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, fostul prodecan "a acceptat să-şi traficheze influenţa, în schimbul banilor primiţi, prin intervenţii la profesorii coordonatori ai lucrărilor de licenţă şi membri ai comisiilor de examinare, în vederea promovării examenelor de an şi a celor de licenţă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-06

TAGURI: fost, prodecan, ase, cosmin, serbanescu, este, condamnat, inchisoare, executare, primeste, bani, studenti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...