2018-12-15 23:02


Fostul poliţist care şi-a ucis soţia era cercetat pentru violenţele asupra acesteia

 |  14:51
Fostul poliţist care şi-a ucis soţia era cercetat pentru violenţele asupra acesteia

Ieri,laCimitirul Ungureni din Craiova a avut loc slujba de înmormântare a soţilorGruia. La slujbă au participat numeroşi prieteni, rudeşi foşti colegi aicelor doi. Printre participanţi s-a aflat şi o prietenă de familie, de profesiepsiholog, care a declarat ziariştilor prezenţi că în ziua crimei a primit douămesaje SMS de la fiul poliţistului:"Mama şi tata morţi. Eu plângmult" şi "Eu sunt curajos. Să fii liniştită". Preoţii nu i-auoficiat lui Ion Gruia slujba obişnuită, din cauză că şi-a luat singur viaţa.

Fiicapoliţistului, rănită cu două focuri de armă, se află în continuareinternatăla Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Potrivit unor surse medicale,acesteia nu i s-a spus încădespre decesul mamei sale.

Soţiafostului şef al Serviciului Arme, Explozibili şi Substanţe Toxice din IPJ Dolj,Nelu Gruia, ucisă de soţul său, în urmă cu două zile, depusese la începutullunii aprilie o plângere împotriva acestuia pentru loviri şi alte violenţe."Pe 9 martie, bărbatul (Nelu Gruia, n.r.) a depus o plângere prin care oacuza pe fosta soţie şi pe fiica acesteia de lovituri şi alte violenţe.Aadus un certificat medico-legal pentru îngrijiri medicale de patru zile.Dosarula fostînaintat la poliţie, cele trei persoane fiind audiate.Pe 29 martie, acesta se prezintă la poliţie şi îşi retrage plângerea susţinândcă s-a împăcat cu fosta soţie şi cu fiica sa. Pe 2 aprilie, femeia (AngelaCarmen Gruia, n.r.) a depus şi ea plângere, invocând aceleaşi acuzaţii delovituri şi alte violenţe", a declarat, vineri,Jean Uncheşelu,procuror la Parchetulde pe lângă Judecătoria Craiova.

Fostulşef al Serviciului Arme de la IPJ Dolj, care în prezent conducea AsociaţiaJudeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Dolj, Nelu Gruia, şi-aîmpuşcat miercuri dimineaţă, în jurul orei 7.30, soţia şi, ulterior, fiica, folosindarmă pe care o deţinea legal. Gruia a încercat apoi să se sinucidă, însă a fostgăsit în viaţă de echipajele ambulanţei sosite la locul incidentului, decedândulterior la spital. La spital a ajuns şi fiica fostului poliţist grav rănită,însă aceasta şi-a revenit miercuri seara.

Fostulpoliţist Nelu Gruia o considera pe fiica sa principala vinovată de divorţul desoţie, conform unei scrisori găsite de procurori pe masa din camera unde a fostgăsită moartă fosta lui soţie.

AngelaCarmen fosta soţie a lui Nelu Gruia, era profesoară de limba română la Liceulteoretic „Traian Vuia” din Craiova. Fiica, Ruxandra, a studiat în străinătate,în Elveţia. În ultimii ani, familia făcuse mai multe călătorii în străinătate,în special în Franţa, unde căuta un tratament pentru băiatul bolnav. Fiul, Andrei,are 23 de ani şi este surdomut. În casa familie Gruia au fost găsite mai multecartuşe, unele trase, dar şi unele nefolosite.

ProcurorulFlorin Grecu, unul dintre anchetatorii care se ocupă de acest caz, a declaratmiercuri, într-o conferinţă de presă, că au fost prelevate probe de pe pistol,pentru stabilirea ADN-ului, iar scrisoarea găsită urmează să fie expertizată,pentru a se stabili cu certitudine dacă a fost scrisă de Nelu Gruia. Procurorula mai precizat că la momentul sosirii echipei operative, în locuinţă nu se maiaflau fiica şi bărbatul, aceştia fiind luaţi deja de SMURD. Florin Grecu a maiprecizat că fosta soţie a lui Nelu Gruia avea două plăgi împuşcate la nivelultoracelui.

Fostulşef al Serviciului Arme de la IPJ Dolj Nelu Gruia şi soţia sa au divorţat înluna februarie, la cererea soţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...