2017-01-21 19:33

EVENIMENT


Fostul prefect de Cluj – 2 ani cu suspendare pentru că a omorât cu mașina un bebeluș, având și permisul suspendat

 |  16:45
Fostul prefect de Cluj – 2 ani cu suspendare pentru că a omorât cu mașina un bebeluș, având și permisul suspendat

Fostulprefect de Cluj, Călin Platon, a fost condamnat de Judecătoria Cluj-Napoca laun an şi 11 luni de închisoare cu suspendare, după ce anul trecut a accidentatmortal pe trecerea de pietoni un nou-născut şi a rănit-o grav pe mama acestuia.

Platonafostjudecat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală gravă şiconducere cu permisul suspendat, la momentul respectiv el având permisulsuspendat. Decizia Judecătoriei poate fi atacată cu apel la Tribunalul Cluj.

Accidentulpentru care a fost judecat Platon s-a petrecut anul trecut, la 29 august.Fostul prefect a accidentat grav pe o trecere de pietoni din centrul oraşului ofemeie care traversa şi pe copilul ei aflat în cărucior. Cei doi au fost duşide urgenţă la spital, însă copilul nu a supravieţuit.O zi mai târziu, la30 august, Platon a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzaţiile deucidere din culpă, vătămare corporală gravă din culpă şi conducere pe drumurilepublice, având permisul suspendat.

Platona declarat la data accidentului că a fost "orbit de soare" înmomentul când alovit cele două persoane. Fostul prefect a mai spus că nua avut viteză, dar că acest lucru urmează să se stabilească în urma expertizei."Nu consider că am avut viteză, expertiza o va spune. În schimb, am fosttotal orbit de soare. Era la ora la care soarele era pe apus şi eu mergeamînspre apus. (...) I-am văzut, din cauza orbirii, foarte, foarte târziu şi amfrânat", a spus Platon.

Întrebatdacă ştia că dovada care îi înlocuia permisul de conducere suspendat eraexpirată, acesta a susţinut că a făcut o confuzie privind data de suspendare."A fost o confuzie de dată de suspendare pe care eu am făcut-o. Deci nuştiam în momentul accidentului, după aceea am aflat", a mai afirmat CălinPlaton.

CălinPlaton a acceptat să plătească familiei victimelor 165.000 de euro drept daunemorale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image