2019-02-21 07:55


Fostul prefect de Cluj, cercetat în libertate pentru uciderea unui copil de trei luni

 |  20:27
Fostul prefect de Cluj, cercetat în libertate pentru uciderea unui copil de trei luni
Fostulprefect de Cluj Călin Platon, arestat după ce a accidentat pe o trecere depietoni o femeie şi un copil în vârstă de 3 luni, acesta din urmă murind, va fipus în libertate prin decizia definitivă a Tribunalului Cluj, care a admis,ieri, recursul înaintat de acesta împotriva deciziei de prelungire amandatului.

TribunalulCluj a judecat, ieri, recursul înaintat de fostul prefect Călin Platonîmpotriva unei sentinţe a Judecătoriei Cluj-Napoca, de prelungire a mandatuluide arestare cu 60 de zile, transmite corespondentul Mediafax. Judecătorii auadmis recursul lui Platon şi au dispus punerea acestuia de îndată în libertate.Platon are interdicţia de a părăsi ţara. Sentinţa Tribunalul Cluj estedefinitivă.

Lasfârşitul lunii august, fostul prefect al judeţului Cluj Călin Platon a lovitcu maşina o femeia şi pe copilul acesteia, care se aflau pe o trecere depietoni, în urma accidentului cele două victime fiind transportate în staregravă la spital.

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Rutiere Cluj, Sorin Precup, declara că accidentul a avutdrept cauză neacordarea de prioritate pietonilor - o femeie în vârstă de 32 deani, care traversa strada împingând un cărucior în care se afla un copil detrei luni.

Înurma accidentului, atât femeia, cât şi copilul acesteia au fost duşi laUnitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) Cluj-Napoca. Micuţul, care a suferittraumatisme intracraniene extrem de grave, a fost operat la Clinica dePediatrie, după care a fost trimis la Clinica de Neurochirurgie. Ulterior,bebeluşul de trei luni a murit, surse din cadrul Clinicii de Neurochirurgie dinCluj-Napoca spunând că şansele de supravieţuire ale acestuia erau ca şi inexistente.

Cudovada expirată

Purtătorulde cuvânt al Poliţiei Judeţene Cluj, inspectorul Gina Pop, declara că, în urmacercetărilor făcute în acest caz, s-a stabilit că fostul prefect Călin Platonavea permisul de conducere suspendat, însă avea dovada înlocuitoare. Ulterior,s-a stabilit că dovada era expirată, ea fiind eliberată în 5 august şi având ovalabilitate de 15 zile. Platon avea permisul suspendat pentru 90 de zile,pentru depăşirea vitezei legale. Iniţial, Poliţia a deschis pe numele lui CălinPlaton dosar penal pentru vătămare corporală gravă din culpă, iar în urmadecesului micuţului a fost schimbată încadrarea juridică. Astfel, Platon esteacuzat, pe lângă vătămare corporală gravă din culpă, şi de ucidere din culpă,dar şi de conducere pe drumurile publice având permisul suspendat.

În30 august, fostul prefect a fost audiat timp de două ore şi jumătate la sediulPoliţiei Rutiere Cluj, iar în urma audierilor a fost reţinut de poliţiştipentru 24 de ore şi a fost dus la Parchetul de pe lângă JudecătoriaCluj-Napoca, cu propunerea de arestare preventivă. În timpul audierilor de laParchet, avocatul lui Platon, Tiberiu Ban, a depus o contestaţie faţă deordonanţa de reţinere, aceasta fiind însă respinsă de procurori.

„Orbitde soare”

Dupăopt ore de audieri, Platon a fost prezentat Judecătoriei Cluj-Napoca, instanţăcare a emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său,el declarând recurs. Recursul a fost respins de Tribunalul Cluj, decizia fiinddefinitivă. Călin Platon declara că a fost "orbit de soare" înmomentul producerii accidentului şi că a văzut "foarte târziu" celedouă victime pe trecerea de pietoni, astfel încât nu a mai apucat să frâneze.El spunea că nu a avut viteză, dar că acest lucru urmează să se stabilească înurma expertizei care va fi făcută în acest caz.

Înceea ce priveşte dovada care înlocuia permisul de conducere suspendat, dovadăcare era expirată, fostul prefect a spus că la mijloc a fost "o confuziede dată" pe care el a făcut-o.

Platona fost subprefect al judeţului Cluj şi prefect între 2008 şi 2009, iar apoiinspector guvernamental, fiind suspendat, printr-o decizie a premierului EmilBoc, din funcţia de inspector, după producerea accidentului.

În11 octombrie, fostul prefect de Cluj Călin Platon a fost trimis în judecatăpentru ucidere din culpă, conducere fără permis şi vătămare corporală gravă.Dosarul va fi judecat de Judecătoria Cluj-Napoca.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-21
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...