2018-11-19 21:58


Fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, arestat pentru o şpagă luată într-un dosar de divorţ. 4.000 de euro pentru un partaj favorabil soţului

 |  19:15
Fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, arestat pentru o şpagă luată într-un dosar de divorţ. 4.000 de euro pentru un partaj favorabil soţului

Ojudecătoare de la Curtea de Apel Iaşi a fost arestată pentru că a pretins 4.000de euro pentru a-şi convinge colegele de complet să dea o soluţie favorabilăunui bărbat care era în proces de partaj cu fosta soţie.

Procuroriidin cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) o acuză pe Georgeta Buliga, fostpreşedinte al Curţii de Apel Iaşi, actualmente la Secţia civilă şi pentru cauzecu minori şi de familie, de luare de mită şi trafic de influenţă. Potrivit DNA,"în perioada februarie- martie 2010, inculpata Buliga Georgeta, judecătorla Curtea de Apel Iaşi, a pretins şi primit de la învinuitul Popescu Liviu sumade 4.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru două judecătoare din cadrulCurţii de Apel Iaşi şi a pretins o altă sumă pentru sine al cărei cuantum nul-a precizat". Buliga şi celelalte două judecătoare făceau parte din completulînvestit cu soluţionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe calejudiciară a bunurilor aparţinând învinuitului Popescu Liviu şi fostei salesoţii, dosarul fiind în stadiu de recurs. Banii au fost pretinşi pentru caPopescu Liviu să obţină o soluţie favorabilă în procesul de partaj ce viza, înprincipal, un apartament în municipiul Iaşi, un teren în judeţul Iaşi şi douăautoturisme. În condiţiile în care Judecătoria Iaşi şi Tribunalul Iaşiconstataseră că fosta soţie a învinuitului Popescu Liviu avusese o contribuţiede 90 la sută în dobândirea bunurilor comune şi îi fuseseră atribuite o mareparte din acestea, în 12 martie 2010, completul din care făcea parte BuligaGeorgeta a modificat în tot aceste hotărâri, dând câştig de cauză lui PopescuLiviu. Ulterior pronunţării acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretinslui Popescu Liviu încă 1.000 de euro, susţinând că banii sunt pentru una dintremembrele completului de judecată.

În26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de europentru colega sa de complet, acceptând pentru sine suma de 3.000 de euro pentru„ajutorul” dat în obţinerea hotărârii. A doua zi, judecătorul Buliga Georgeta aprimit suma de 3.000 de euro, ocazie cu care procurorii anticorupţie auprocedat la constatarea infracţiunii flagrante.

Prinhotărârea din 27 noiembrie 2010, Consiliului Superior al Magistraturii - Secţiapentru judecători a încuviinţat luarea măsurii preventive a arestării faţă demagistratul Georgeta Buliga.

FOTO:Ziarul de Iasi


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638949-06-05
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...