2017-01-23 00:38


Fostul şef al CSM, anchetat pentru favorizarea infractorului

 |  19:32
Fostul şef al CSM, anchetat pentru favorizarea infractorului

Fostul şef al Secţiei penale a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Anton Pandrea, şi judecătoarea Corina Corbu, de la Secţia de contencios administrativ a ÎCCJ, au fost puşi oficial sub acuzare în dosarul referitor la judecătoarea Gabriela Bîrsan, cercetată de DNA pentru fapte de corupţie.

Anton Pandrea - fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, membru ales în CSM şi şef al Secţiei penale a ÎCCJ - este acuzat de favorizarea infractorului, potrivit unor surse judiciare. Aceeaşi acuzaţie este adusă şi judecătoarei Corina Corbu, fost secretar general al CSM, care a promovat la ÎCCJ într-o procedură contestată de mulţi magistraţi. Corina Corbu a declarat, la ieşirea din sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, că i-a fost adusă la cunoştinţă învinuirea, urmând să revină la DNA pentru a da o declaraţie, conform procedurii.

Judecătorul Anton Pandrea i-ar fi comunicat Corinei Corbu faptul că s-a emis mandat de interceptare în cazul judecătoarelor Gabriela Bîrsan şi Iuliana Puşoiu, la solicitarea DNA.

În 10 noiembrie 2011, DNA informa că judecătoarele Gabriela Bîrsan (preşedinta Secţiei de contencios administrativ a ÎCCJ, între timp revocată din funcţie) şi Iuliana Puşoiu ar fi primit bijuterii şi alte foloase în schimbul facilitării soluţionării favorabile a unor dosare aflate pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios administrativ şi fiscal.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image