2018-12-14 07:37


Fratele fostului vicepreşedinte de la Dinamo a amenajat standul Ministerului Turismulului de la Berlin

 |  19:30
Fratele fostului vicepreşedinte de la Dinamo a amenajat standul Ministerului Turismulului de la Berlin

Elena Udrea a încheiat,în luna martie, un alt contract interesant pentru promovarea turismului în străinătate.Standul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de la BerlinInternationale Borse a fost amenajat de firma fratelui fostului preşedinte alClubului Dinamo, Mircea Copaci, înlocuit din funcţie anul trecut după ce aaccidentat mortal cu maşina o femeie. O altă firmă a fratelui acestuia a editatpe bani grei publicaţia “Vocea Primăriei”, finanţată din bugetul PrimărieiSectorului 1. Şi asta nu este tot. În anul 2009, o a treia firmă apropiatăaceluiaşi grup, a mai încasat de la Ministerul Turismului un alt contractpentru evenimentul World Travel Market.

România, prin MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului, a participat la Târgul de Turism de laBerlin, “Internationale Borse”, cu un stand, în perioada 9 – 13 martie 2011. Cutoate acestea, licitaţia pentru amenajarea şi decorarea standului a fostorganizată de către instituţia condusă de Elena Udrea chiar în prima zi atârgului, pe data de 9 martie. Potrivit anunţului de atribuire publicat, ieri,pe site-ul sistemului electronic al achiziţiilor publice, la licitaţie au fostdepuse patru oferte, însă cea câştigătoare s-a dovedit a fi oferta firmei 911Casa de Print şi Producţie SRL, cu sediul în Şoseaua Nordului, din Bucureşti.Cu acest prilej, Ministerul Turismului a încheiat cu respectiva societatecomercială un contract de prestări servicii în valoare de 820.000 de lei, fărăTVA. Pentru aceşti bani, pe lângă amenajarea şi decorarea standului, firma luiCopaci a mai trebuit să organizeze şi o seară românească.

Lanunta fratelui au participat Băsescu şi Udrea

Potrivit Oficiului Naţionalal Registrului Comerţului, din acţionariatul societăţii 911 Casa de Print şiProducţie SRL fac parte două persoane fizice, Alexandru Theodor Copaci şiMihail Marencu. Potrivit unor surse, Alexandru Theodor Copaci ar fi fratelefostului preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti, aflat în subordineaMinisterului Administraţiei şi Internelor, Mircea Copaci, membru al Partidului DemocratLiberal. Mircea Copaci a condus destinele CS Dinamo până în toamna anuluitrecut, el fiind acuzat că a accidentat mortal o femeie pe raza Pipera-Tunari.De asemenea, aceleaşi surse mai afirmă că Mircea Copaci este finul lui VictorBecali. Un element care atestă gradul de rudenie dintre Theodor AlexandruCopaci şi Mircea Laurenţiu Copaci este şi acela că ambii fac parte din acţionariatulfirmei Advance Security Grup SRL. Mircea Laurenţiu Copaci este născut la datade 15 august 1975, în timp ce fratele său, Alexandru Theodor, este născut ladata de 25 mai 1974.

În luna octombrie aanului trecut, Mircea Copaci a făcut nuntă mare, naş de cununie fiind VictorBecali. La nuntă au participat, pe lângă înteaga familie Becali, şi preşedinteleRomâniei, Traian Băsescu, ministrul turismului, Elena Udrea însoţită de soţul săuDorin Cocoş, purtătorul de cuvând alAdministraţiei Prezidenţiale Valeriu Turcan şi fraţii Negoiţă.

Şiprimăria lui Chiliman i-a dat lui Copaci un contract de 474.000 de lei

Alexandru TheodorCopaci este acţionar în nu mai puţin de 12 societăţi comerciale, respectiv alăturide fratele său Mircea în firma Advance Security SRL, în Star Cook SRL, 911 Casade Print şi Producţie SRL, Coza Solution SRL, Casa Pandora SRL (alături deMihail Marencu), Alco Distribution SRL, Alcogaz SRL, Alco Term SRL, Alco DesignSRL, Lidia Exclusiv SRL (alături de Mihail Marencu), C.M.M. Economy SRL şi CozaAdvertising SRL. Ultima s-a aflat în relaţii contractuale şi cu PrimăriaSectorului 1. La data de 27 aprilie 2007, firma Coza Advertising a încheiat cuinstituţia condusă de Andrei Chiliman un contract în valoare de 474.000 de leicu TVA perntru servicii de tipărire şi distribuţie a zece ediţii, la un tirajde 160.000 de exemplare pe ediţie, a publicaţiei “Vocea Primăriei”. Ulterior,spun surse avizate, contractul nu a mai fost reînnoit cu firma lui Copaci,având în vedere că acesta ar fi bătut palma cu PDL.

Grupul de firme al lui Copaci & Marencu, abonat labanii Ministerului Turismului

Legăturile dintre omul de afaceri Alexandru Theodor Copaci, patronul firmeicare a decorat standul Ministerului Turismului la Berlin, şi Partidul DemocratLiberal par a fi strânse nu numai în raport cu calitatea de membru alpartidului de guvernământ pe care fratele acestuia, Mircea, o are, dar şi caurmare a unei prietenii întreţinute cu Bogdan Alexandru Almaşi, cel care i-aconcurat Elenei Băsescu pentru funcţia de conducere în Organizaţia de Tineret aPDL.

Partenerul de afaceri al lui Alexandru Copaci, Mihail Marencu, mai deţine,potrivit unor date ale Monitorului Oficial al României, şi pachetul total de acţiunial unei societăţi New Consulting & Engineering Grup SRL.

La data de 25 octombrie 2009, Ministerul Turismului a atribuit acesteifirme un contract în valoare de 533.560,47 lei fără TVA pentru furnizarea de serviciide amenajare şi decorare a standului ministerului la Târgul Internaţional deTurism World Travel Market, care s-a derulat la Londra.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-11-17

Mai multe imagini:
Fratele fostului vicepreşedinte de la Dinamo a amenajat standul Ministerului Turismulului de la Berlin
zoom
Fratele fostului vicepreşedinte de la Dinamo a amenajat standul Ministerului Turismulului de la Berlin
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...