2017-01-24 15:18


Fraude cu fonduri europene

 |  19:36
Fraude cu fonduri europene

Procurorii DNA Iaşi l-au trimis în judecată pe primarul şi viceprimarul comunei Andrieşeni, judeţul Iaşi, Ioan Căruntu, respectiv Mihai Urmă, alături de referentul agricol la Primăria comunei Andrieşeni, Maricel Turcu, sub acuzaţia de fals intelectual, pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2007-2009, cu sprijinul direct al unor funcţionari publici din cadrul Primăriei comunei Andrieşeni, inclusiv primarul acestei comune, două persoane au obţinut în mod ilegal sume de bani cu titlu de subvenţii pe suprafaţă aferente unor suprafeţe de păşune de pe raza comunei respective, provenind din Fondul European de Garantare în Agricultură (FEGA).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-10-02Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


TURCU MARICEL
08 Dec 2011

Om fi noi, cei acuzati, prostii Romaniei, dar daca intreg personalul Directiei Agricole Iasi mai ales domnul director Jalba, intreg personalul A.P.I.A. insusi cu juristii sai au constatat ca banii privind subventiile pe suprafata nu se acorda anumitor persoane ci se acorda pentru suprafata, suprafata pe care nu au pasunat animalele primarului sau ale viceprimarului ci animalele intregii comunitati, ca drept dovada incepand cu anul 2007 pe intreaga suprafata de pasune nu s-a mai incasat nici un lei pentru intretinerea pasunii, de ce au alocat bani pentru acesta suprafata? Sa nu uitam ca toti banii care au fost alocati pentru suprafata de pasune sunt justificati, toate persoanele care au efectuat activitati pe acesta suprafata de pasune au recunoscut in fata procurorilor DNA ca au efectuat activitati privind intretinere pasunii si ca au primit sumele inscrise in statele de plata. Urmare acestui scandat sec privind o parte din pasunea comunala va aduc la cunostinta ca pentru perioada anilor 2009-2011 comuna a pierdut subventie pentru suprafata de pasune de aproximativ cel putin 16 (saisprezece)miliarde lei, luind in calcul ca este o comuna de ultima categorie, la limita nordica a judetului Iasi, fara nici o utilitate publica. As fi curios, cand se vor mai primi subventii pentru suprafata de pasune in acesta comuna, sunt convins ca daca peste trei, patru, opt sau mai multe mandate eventualul primar care va fi ales SUB NICI O FORMA NU VA MAI ATRIBUI SUPRAFATA DE PASUNE VREUNEI PERSOANE indiferent de natura, tipul sau forma de atribuire impusa si de cea mai mare putere in stat, oricare ar fi ea.
ANONIM
08 Sep 2013

Domnule Turcu nu uita ca cei care au primit banii pe pasunea comunala sunt rudele dumneavoastra si intretinerea pasunii sa facut cu persoane decedate iar banii care s-au tot la cei decedati ajungeau
Random image