2017-01-18 06:01

EVENIMENT


Fregata ’’Regele Ferdinand’’ a salvat 150 de vieţi

 |  20:05
Fregata ’’Regele Ferdinand’’ a salvat 150 de vieţi
Aproximativ150 de persoane aflate în dificultate la bordul unei ambarcaţiuni civile înMarea Mediterană, care se afla în derivă şi pericol de scufundare, au primitsprijin din partea fregatei "Regele Ferdinand", participantă laoperaţiunea NATO "Unified Protector".

PotrivitMApN, fregata “Regele Ferdinand”, care participă laoperaţiunea NATO "Unified Protector", a întreprins, în noaptea de joispre vineri, o misiune de asistenţă umanitară şi salvare a aproximativ150 de persoane aflate în dificultate la bordul unei ambarcaţiuni civile înMarea Mediterană.

Ministerul precizează că ambarcaţiunea civilă de micidimensiuni, ai cărei pasageri erau emigranţi africani - între care 10 femei şi15 copii -a părăsit portul libian Misrata la data de 9 mai şi, din cauza defectăriimotorului şi a infiltraţiilor de apă la bord, plutea în derivă la aproximativ100 de mile marine nord de Tripoli, fiind în pericol de scufundare. "Oechipă de specialişti din echipajul fregatei româneşti a urcat la bordulambarcaţiunii şi a acordat asistenţa necesară, astfel încât au fost remediateproblemele tehnice şi repornit motorul, au fost izolate infiltraţiile de apă şireparată pompa de drenaj apă din cala vasului", se arată în comunicatulMApN.

Echipajul fregatei „Regele Ferdinand” a oferit, deasemenea, pasagerilor ambarcaţiunii alimente, apă, precum şi combustibilulnecesar continuării în siguranţă a călătoriei pe mare. Acţiuneaumanitară a echipajului fregatei româneşti se înscrie în prevederile Convenţieiinternaţionale pentru ocrotirea vieţii omeneşti pe mare (SOLAS Convention),navele NATO participante la operaţia "Unified Protector" având camisiune şi acordarea de sprijin ambarcaţiunilor aflate în primejdie, explicăMApN.

Fregata"Regele Ferdinand" a executat, până în prezent, aproximativ 70 demisiuni specifice în Marea Mediterană în cadrul operaţiei de impunere aembargoului de armament asupra Libiei, starea de sănătate şi moralul membrilorechipajului românesc fiind foarte bune. "Fregata «Regele Ferdinand», careşi-a început pe 30 aprilie acţiunile în cadrul operaţiei de impunere aembargoului asupra Libiei în Marea Mediterană, a executat, până în prezent, aproximativ 70 de misiunispecifice. Starea de sănătate şi moralul membrilor echipajuluiromânesc sunt foarte bune. Fregata are ca misiuni principale patrularea şi monitorizarea navelordin zona de responsabilitate, interogarea şi controlul navelor suspecte de transportde arme şi mercenari către Libia", informează MApN.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-11-09Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

VARANGA53
16 Mai 2011

Cum , aceasta fregata nu a plecat la razboi,nu mai e in pericol cum au clam at toate panaramele?Bravo militarilor nostri!

Adauga un comentariu

Random image