2019-01-20 17:12


Funcţionari publici din Prahova, arestaţi pentru eliberare de acte false

 |  15:18
Funcţionari publici din Prahova, arestaţi pentru eliberare de acte false

Procurorii DNA au dispus reţinerea Ioanei Borcan, membru al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, şi a Georgianei Nicoleta Irimia, asistentă medicală în cadrul Spitalului Judeţean Prahova, fiind acuzate că au contribuit la eliberarea, în mod ilegal, de certificate de încadrare în grad de handicap.

Cele două au fost reţinute şi urmează a fi prezentate Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile în dosarul în care este acuzată şi Viorica Oniga, preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova şi Georgeta Oprea. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat că, în perioada 2010 - 2012, inculpata Borcan, în calitate de membru al Comisiei de evaluare, a primit, prin intermediar, suma de 13.200 lei, în mai multe tranşe, pentru ca, în virtutea atribuţiilor de serviciu, să dispună încadrarea în grad de handicap şi eliberarea certificatelor de handicap pentru 21 de persoane.

De asemenea, în perioada 2009 - 2012, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, Ioana Borcan a contribuit la eliberarea, în mod ilegal, a 49 de certificate de încadrare în grad de handicap. La rândul său, în perioada 2009 - 2012, inculpata Irimia, asistentă medicală, a primit de la mai multe persoane suma de aproximativ 21.000 lei, lăsând să se creadă că, în mod direct sau prin intermediar, are influenţă asupra membrilor Comisiei de evaluare şi îi poate determina să stabilească un grad de handicap şi să elibereze certificate medicale pentru aceste persoane. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-19

TAGURI: dna, borcan, prahova, arest
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...