2017-01-21 19:32

EVENIMENT


Funeraliile minerilor morţi. Zi de doliu, astăzi, în instituţiile din judeţul Hunedoara

 |  19:46
Funeraliile minerilor morţi. Zi de doliu, astăzi, în instituţiile din judeţul Hunedoara
ProcuroriiParchetului Tribunalului Hunedoara care cercetează cauzele exploziei de la MinaUricani au început, ieri, audierea salvatorilor minieri care au intrat însubteran, sâmbătă, după producerea deflagraţiei în urma căreia cinci minerişi-au pierdut viaţa, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivitprocurorului Ioan Micodim de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara,ancheta procurorilor este la început. "Am început să îi audiem pesalvatorii care au intrat, sâmbătă, după explozie în subteran. Nu putem săoferim alte detalii şi nici termene de derulare a anchetei pentru că suntemdoar la început şi nu ne putem hazarda. Nici nu ştim care este următorul pas. Vomvedea ce spun oamenii aceia şi apoi decidem", a delarat procurorul IoanMicodim, cel care a făcut ancheta şi în cazul exploziilor de la Mina Petrila,din 2008. Ancheta procurorilor, sprijinită de poliţişti din Urcani, se deruleazăîn paralel cu ancheta efectuată de către inspectorii de muncă.

Mediciilegişti din Hunedoara au finalizat necropsia în cazul a trei dintre cei cincimineri morţi în urma exploziei de sâmbătă de la Mina Uricani, stabilind căaceştia s-au intoxicat cu monoxid de carbon, iar unul dintre ei avea şimultiple traumatisme produse de deflagraţie. Potrivit şefului Serviciului deMedicină Legală Hunedoara, Dan Mărculescu, principala cauză a morţii celorcinci mineri este intoxicaţia cu monoxid de carbon, însă în cazul a doi dintreei nu s-a reuşit finalizarea necropsiei, adică nu se ştie procentul deintoxicaţie, transmite corespondentul Mediafax. În cazul a trei dintre mineri,medicii legişti au finalizat necropsia, stabilind că la doi dintre eiintoxicaţia cu monoxid de carbon a fost letală, iar la al treilea intoxicaţia afost de 34 la sută, acesta suferind şi multiple traumatisme provocate de suflulexploziei.

Ziuade astăzi, zi în care vor fi înmormântaţi şi cei cinci mineri morţi în explozie,a fost declarată zi de doliu în judeţul Hunedoara, printr-un ordin alprefectului Dezsi Attila, care stabileşte că, timp de trei minute, instituţiilepublice îşi vor înceta activitatea, pentru a păstra un moment de reculegere înmemoria celor cinci mineri morţi la Uricani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-04Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image