2017-01-17 12:52

EVENIMENT


Furau cu camioanele

 |  13:24
Furau cu camioanele

Două bande de infractori specializate în furtul de mărfuri de la comercianţii chinezi ce au afaceri în zona complexelor comerciale de pe raza sectorului 2, la marginea Capitalei, au fost destructurate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Sectorului 2, Serviciul de Investigaţii Criminale. Timp de trei luni aceştia au identificat şi documentat activitatea infracţională a celor două grupuri infracţionale compuse din şapte, respectiv patru membri. În acest timp, poliţiştii au descoperit o parte din marfa furată, mai exact 50 de jachete, oferite spre vânzare de alte societăţi cu puncte de lucru într-un complex comercial. Se pare că infractorii s-au bazat şi pe faptul că patronii chinezi nu vor reclama furturile deoarece nu ar avea acte pentru toată marfa din depozite.

Prima lovitură a uneia dintre bande a fost dată la începutul lunii august. Folosindu-se de documente de identitate false, membrii bandei au pătruns în incinta unor depozite, de unde, cu ajutorul a două autocamioane, au sustras obiecte de îmbrăcăminte în valoare de aproximativ 250.000 de lei. Trei luni mai târziu, la data de 14.11.2011, cealaltă bandă, folosind acelaşi mod de operare, s-a deplasat în incinta unui complex din sectorul 2, unde sunt amplasate mai multe depozite de mărfuri, de unde au sustras 160 de bax-uri cu obiecte de îmbrăcăminte ce aparţineau unei societăţi comerciale a unui comerciant de naţionalitate chineză, căruia i-au creat un prejudiciu de aproximativ 80.000 de lei.

Astăzi de dimineaţă poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - Poliţia Sectorului  2, însoţiţi de mascaţi, au efectuat percheziţii domiciliare în Bucureşti la locuinţele a patru dintre membri bandelor. Au fost găsite cu această ocazie o parte dintre obiectele de îmbrăcăminte furate de la chinezi, lacăte de la depozitele sparte, scule folosite la spargeri, de genul foarfeca “gura de lup” sau levierul “picior de căprioară”, un pistol cu glonţ, o sabie tip ninja şi bâte. Pentru unul dintre hoţi, Mihai S., se va solicita arestarea în lipsă, acesta fiind dat în urmărire, membrii bandelor urmând a fi judecaţi pentru furt calificat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-18

Mai multe imagini:
Furau cu camioanele
zoom

TAGURI: bande de infractori, patroni chinezi, camioaneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image