2018-12-16 05:45


Gaddafi-jucătorul!

 |  21:00
Gaddafi-jucătorul!

Temutul dictator Muammar Gaddafi a fost capturat şi ucis zilele trecute de către rebelii libieni. Despre viaţa sa se cunosc multe, însă nu mulţi au habar că unul dintre odraslele sale a jucat fotbal, chiar până la nivelul Seriei A. Lui Saadi Gaddafi i-a plăcut prea mult sportul rege şi şi-a început cariera profesionistă în anul 2000, la Al Ahly Tripoli (Libia), acolo unde într-un an şi jumătate a evoluat în 74 de partide şi a înscris 3 goluri.

Chiar înainte să vină la Al Ahly, Gaddafi jr a fost aproape de a se transfera în Malta, la Birkirkara FC, cu care trebuia să joace în preliminariile din Cupa Campionilor Europeni, însă mutarea a picat în ultimul moment. În perioada 2001-2003 a jucat pentru Al-Ittihad Tripoli, unde a marcat 20 de goluri. Momentul maxim al carierei sale a venit în vara lui 2003, atunci când a fost adus la Perugia, în Serie A, acolo unde a negat că a făcut acest pas pentru publicitate. A jucat doar un meci aici, fiind ulterior suspendat după ce a fost depistat pozitiv cu nandrolon. A stat un an pe bară şi a semnat în 2004 cu Udinese, dar nici aici nu a jucat mai mult. A bifat doar 11 minute într-un meci din ultima etapă din Serie A. A mers apoi la Sampdoria, dar aici chiar nu a bifat nici un minut şi şi-a încheiat cariera. Trebuie amintit faptul că în perioada în care a fost suspendat, Saadi a făcut parte din conducerea lui Juventus Torino, din cauza că un mare consorţiu libian deţinea un procent important din acţiunile Bătrânei Doamne.

E căutat de Interpol

După o carieră în fotbal unde a mai bifat în plus şi 18 prezenţe la naţionala ţării sale, dar a ocupat pentru scurt timp şi funcţia de preşedinte al Federaţiei Libiene de Fotbal, Saadi Gaddafi (38 de ani) s-a apucat în ultimii ani de fel şi fel de afaceri. Chiar dacă au apărut numeroase zvonuri cu privire la moartea sa, Saadi este în viaţă şi de curând a fugit în Niger din cauza furiei rebelilor libieni, care i-au capturat şi ucis deja pe tatăl şi pe unul dintre fraţii săi. Interpolul a emis o notificare “cod roşu”, cerând celor 188 de state membre să-l găsească şi să-l aresteze pe Saadi, care a fost dat dispărut după intensificarea violenţelor în Libia, însă premierul Nigerului, Brigi Rafini, refuză să îl extrădeze pe fiul fostului dictator libanez.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-07

Mai multe imagini:
Gaddafi-jucătorul!
zoom
Gaddafi-jucătorul!
zoom
Gaddafi-jucătorul!
zoom


TAGURI: Gaddafi jucatorul, Interpol, Muammar Gaddafi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...