2017-01-20 16:06

EVENIMENT


Găman şi Bărboianu, titulari în derbiul Băniei de la DNA. Procurorii anticorupţie încearcă să facă lumină în scandalul dintre Victor Piţurcă şi Adrian Mititelu

 |  20:36
Găman şi Bărboianu, titulari în derbiul Băniei de la DNA. Procurorii anticorupţie încearcă să facă lumină în scandalul dintre Victor Piţurcă şi Adrian Mititelu
Jucătoriidinamovişti Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu s-au prezentat, ieri-dimineaţă,la sediul DNA- Serviciul Teritorial Craiova, pentru audieri în urma uneiplângeri formulate de finanţatorul clubului Universitatea Craiova, AdrianMititelu.

ŞtefanBărboianu a fost primul care a ieşit din sediul DNA Craiova, el afirmând că afost chemat în calitate de martor. „Este prima dată când vin şi am fost chemataici în calitate de martor pentru ceea ce s-a întâmplat cu acele contracte alenoastre. Nu am citit plângerea pe care Adrian Mititelu a depus-o”, a declaratBărboianu. El a mai afirmat că nu a vorbit cu fostul selecţioner Victor Piţurcădespre plângerea depusă de Adrian Mititelu, fostul selecţioner dând dejadeclaraţii în acest caz la sfârşitul lunii aprilie. „Eu cu Valerică Gămanam fost audiaţi separat, probabil că aşa sunt procedurile. Cu domnul Piţurcă nuam vorbit despre această plângere şi vă daţi seama că dacă am vorbit am vorbitnumai despre fotbal. Dacă cei de la DNA ne vor mai chema voi fi prezent",a mai afirmat Ştefan Bărboianu.

Dupăaproximativ 20 de minute, din sediul DNA Craiova a ieşit şi Valerică Găman,însoţit de avocatul care l-a reprezentat, el refuzând însă să dea vreodeclaraţie. La sediul DNA Craiova a ajuns şi un reprezentant al clubuluiUniversitatea Craiova, care a lăsat mai multe documente.

Laaproximativ o jumătate de oră după ce ambii fotbalişti au ajuns la sediulServiciului teritorial Craiova al DNA, s-a prezentat şi fratele fotbalistuluiValerică Găman.

Dezlegărileîn alb

Valerică Găman şi Ştefan Bărboianu sunt audiaţi înacelaşi caz în care s-a prezentat la DNA, în 28 aprilie, şi fostul manager alUniversităţii, Victor Piţurcă, în urma unei plângeri depuse deMititelu. „Este vorba despre o plângere în care au fost sesizate aspectemediatizate de-a lungul timpului privind contractele cu jucătorii, echipa defotbal. Nu pot da mai multe amănunte, însă pot să spun că a fost audiat pentruaceastă plângere depusă de Adrian Mititelu", declara pentru corespondentulMediafax procurorul-şef al Serviciul Teritorial Craiova al DNA, CristinaScarlat.

Mititeluse află în conflict cu Piţurcă, pe care l-ademis de la echipă, la începutul acestui an, în urma unor neînţelegerifinanciare. Patronul Universităţii i-a oferit, anul trecut, luiPiţurcă trei dezlegări în alb, drept garanţii că va asigura banii necesari laechipă.

Înurma scandalului dintre cei doi, jucătorii Valerică Găman şi Ştefan Bărboianuau fugit în data de 19 ianuarie din cantonamentul formaţiei UniversitateaCraiova de la Govora, şi au cerut şi au obţinut din partea Comisiei pentruSoluţionarea Litigiilor din cadrul LPF să fie declaraţi liberi de contract, înbaza dezlegărilor în alb, pe care patronul i le-a dat lui Piţurcă. Finanţatorulclubului Universitatea Craiova a declarat atunci că cei doi jucători au fost"furaţi" de Victor Piţurcă.

Dosarelede pe masa lui Piţi

Fostulmanager al oltenilor a declarat, într-o emisiune televizată din 14 martie, că,la rândul său, deţinedosare întocmite de instituţii ale statului, care îl incriminează"clar" pe patronul Universităţii Craiova, AdrianMititelu, dar a precizat că nu vrea să facă uz de ele. „La mine pe masă suntnişte dosare care îl incriminează foarte clar, sunt dosare semnate deinstituţii ale statului, depuse, şi care mi-au fost într-un fel trimise ca săfac eu plângere. Dar pe mine nu m-a interesat acest lucru, nu mă intereseazătoate mizeriile făcute de el. Datoriile lui se ridică la circa 15-20 demilioane de euro. Dacă el are impresia că eu am făcut ceva în afara legii, nuam nici o treabă, să anunţe organismele statului. Eu nu am făcut nimic ilegal”,a declarat Victor Piţurcă, în seara de 14 martie, la postul 3TV din Craiova.

El a mai precizat atunci că nu se teme de ameninţărilelui Mititelu, care a spus despre fostul selecţioner că ar fi trebuit arestatdeja. „Văimaginaţi că mi-e frică (n.r. - ironic), pentru că Mititelu am înţeles că m-aturnat şi pe mine. L-a turnat pe Penescu, pe Solomon, acum şi pe mine. Să-şiducă actele la DNA, să vedem cine a semnat acolo, a semnat altcineva în afarăde directorul general Mititelu? Dacă a mai semnat cineva, probabil că şi acelaeste vinovat. Poate procurorii fac ce vrea Mititelu, comisiile s-au luat dupădocumentele scrise, poate procurorii îi fac pe plac lui Mititelu. Acestea suntnişte aberaţii, nişte tâmpenii, pe care le-a mai spus de multe ori, dar azi(n.r. - luni) a exagerat, pentru că el a vrut să deturneze de la echipa defotbal, care vedeţi în ce hal a ajuns, la alte lucruri, pe care el le-a făcutşi pe care le va trage. Dacă îşi imaginează că actele semnate de el nu suntvalabile, vom vedea ce spune legea”, a adăugat Piţurcă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-01

Mai multe imagini:
Găman şi Bărboianu, titulari în derbiul Băniei de la DNA. Procurorii anticorupţie încearcă să facă lumină în scandalul dintre Victor Piţurcă şi Adrian Mititelu
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image