2017-01-16 20:19

EVENIMENT


Garda Financiară l-a impresionat pe Băsescu. După descinderile din ultimele zile, preşedintele statului i-ar mai lăsa pe comisarii financiari să funcţioneze până la sfârşitul anului

 |  20:00
Garda Financiară l-a impresionat pe Băsescu. După descinderile din ultimele zile, preşedintele statului i-ar mai lăsa pe comisarii financiari să funcţioneze până la sfârşitul anului
Dupădescinderile de la sfârşitul săptămânii trecute, efectuate în Capitală, în HalaObor, dar şi în judeţul Ilfov, Garda Financiară a continuat asaltul asupraevazioniştilor din complexurile comerciale Europa şi Dragonul Roşu, de lamarginea Bucureştiului. Impresionat parcă de acţiunile din ultimele zile, preşedinteleTraian Băsescu a spus că nu este convins încă de ideea desfiinţării GărziiFinanciare şi a Autorităţii Vămilor.

Începândcu ora 8.00, 80 de comisari ai Gărzii Financiare şi inspectori ai ANAFBucureşti şi 20 de vameşi au controlat, cu sprijinul Brigăzii Speciale deIntervenţie a Jandarmeriei, un sfert dintre tarabele din compexul Europa. Deşi celemai multe dintre standuri erau închise, Fiscul şi Garda Financiară audescoperit o cantitate impresionantă de marfă provenind din China şi Turciafără să aibă documente legale de provenienţă şi au confiscat marfă în valoarede câteva sute de mii de lei, potrivit reprezentanţilor instituţiilor. "Încomplexul Europa nu există case de marcat fiscale şi nu au existat niciodată",au spus reprezentanţii ANAF.

Încursul după-amiezii, ANAF va prezenta bilanţul acţiunii de control, care aînceput chiar la ora de deschidere. Comercianţii au închis tarabele imediat ceau aflat de control, iar pentru continuarea descinderilor a fost nevoie deintervenţia jandarmilor.

Acţiunisupravegheate din elicopter

Totodată,60 de inspectori de la Garda Financiară şi ANAF Ilfov şi 100 de jandarmi au desfăşuratun control la Dragonul Roşu şi la firmele care aprovizionează acest complex. Un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie al MinisteruluiAdministraţiei şi Internelor a decolat în jurul orei 9.00, pentru a survolaspaţiul aerian aflat deasupra complexului comercial Europa. Scopul misiunii afost de a supraveghea şi de a sprijini acţiunea desfăşurată de reprezentanţiiGărzii Financiare Bucureşti privind combaterea evaziunii fiscale.

Aproximativ600 de depozite au fost sigilate. Marfa va fi identificată şi inventariată,urmând să se compare cu stocurile şi cu menţiunile din acte. Diferenţa deţinutăilegal va fi confiscată, iar marfa va fi comercializată prin direcţiile de finanţe.Banii rezultaţi vor fi viraţi la bugetul de stat.

ANAF, oinstituţie necunoscută în ţările UE

TraianBăsescu a părut, ieri, la bilanţul Ministerului Public, că este surprins în modplăcut de aceste acţiuni din ultimele zile. Drept urmare, a menţionat că nueste un partizan convins al proiectului de desfiinţare a Gărzii Financiare şi aAutorităţii Naţionale a Vămilor. „Nu ştiu dacăvoi fi partizanul acestei soluţii de comasare a Gărzii Financiare şi aAutorităţii Naţionalea Vămilor în cadrulANAF. I-aş mai lăsa până la 31 decembrie să dea probacapacităţii lor de a lupta contra evaziunii fiscale. Anunţatul proiect esteîncă în discuţie. Nu ştiu dacă pentru o instituţie cu rezultate proaste trebuiesă ajungi la desfiinţarea ei. Mi-ar fi foarte greu să-mi imaginez o Româniefără vamă, ci o direcţie într-o instituţie despre care nu ştiu dacă parteneriinoştri europeni au cunoştinţă sau nu. Esenţa fraudei vamale este la vămile dinteritoriu, acolo unde se stabileşte valoarea mărfurilor, cantitatea şiaccizele. Acţiunea a fost necesară la vămile de la graniţe, dar aş vrea să vădacţiuni la vămile din interior, inclusiv la Vama Constanţa”, a spus Traian Băsescu în cadrul discursului său.

''I-aş mai lăsa până la 31 decembrie să dea probacapacităţii lor de a lupta contra evaziunii fiscale'' TraianBăsescu preşedinteleRomâniei


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-04-07Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image