2019-02-20 19:45


General avansat de Băsescu, propus de DNA pentru arestare

 |  20:29
General avansat de Băsescu, propus de DNA pentru arestare

Procuroriianticorupţie au cerut instanţei supreme arestarea preventivă a generalului debrigadă Ion Marian, locţiitorul şefului Direcţiei Management Resurse Umane dinMinisterul Apărării Naţionale, acuzat de fapte de corupţie în legătură cufacilitarea angajării în minister.

Înacest dosar, procurorii DNA au mai cerut arestarea preventivă a generalului -maior Mihai Chiriţă, şeful Direcţiei Doctrină şi Instrucţie din MApN, precum şia lui Vasile Belciug, Ionuţ Crinu Onean şi Dan Costel Crăciunean. Potrivit unorsurse judiciare, acuzaţiile în acest dosar sunt de luare şi dare de mită, abuzîn serviciu, trafic de influenţă şi instigare la unele dintre aceste infracţiuni,dar şi de asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni. Acuzaţiile au fostformulate în legătură cu modul în care aceştia plănuiau să facă unele angajăriîn cadrul MApN. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă, marţi, aceastăpropunere de arestare preventivă.

Ionel Crinu a fost căutat de o persoană care l-ar firugat să intervină pentru a angaja patru soldaţi. Onel a susţinut că a mers laun prieten care i-ar fi cerut 1.500 de euro de persoană, pe care să-i primeascădupă susţinerea examenului de încadrare pe funcţii. Se pare însă că „prietenul”nu ar fi intervenit, deoarece doar doi dintre cei patru au promovat examenul.„Flagrantul s-a făcut în momentul în care unul dintre cei care au promovat arfi plătit 1.000 de euro”, a precizat, pentru Gazeta de Sud, avocata DomnicaAntoniuc.Mihai Chiriţă a îndeplinit în perioada mai 2008- februarie 2009 funcţia de locţiitoral şefului Direcţiei operaţionalizare, generare şi evaluare forţe din StatulMajor General. În acelaşi timp, din iunie până în decembrie 2008, a fost înmisiune în Irak, unde a îndeplinit funcţia de locţiitor pentru operaţiilecoaliţiei al şefului pentru strategii, planuri şi evaluări. Pe 17 februarie2009, a fost numit şef al Direcţiei operaţionalizare, generare şi evaluareforţe, care la data de 30 martie 2009 şi-a schimbat denumirea în Direcţiadoctrină şi instrucţie. La 1 decembrie 2009, a fost avansat de preşedinteleTraian Băsescu la gradul de general-maior.

ŞefulGarnizoanei Piteşti, în acelaşi timp şi comandantul Şcolii de Aplicaţie"Mihai Viteazul", colonelul Vasile Belciug, cercetat în dosar, a fostschimbat din funcţie cu doar câteva zile înainte de a fi reţinut de DNA,respectiv la începutul lunii decembrie,în urma unui raport al DirecţieiGenerale de Informaţii a Armatei (DGIA), în care se arăta că ar fi primit banipentru a facilita angajarea unor persoane în cadrul unităţii pe care oconducea. Sumele pretinse de Belciug erau cuprinse între 1.000 şi 1.500 deeuro. În locul său, la conducerea Garnizoanei Piteşti a fost numit colonelulMarian Tudorică.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-14
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


DETECTIV
15 Dec 2010

ACEST LUCRU SE INTAMPLA IN TIMP CE GEN(R)MIRCEA CHELARU E TINUT IN REZERVA !....PACAT DE POTENTIALUL DUMNEALUI NEFOLOSIT !
PISTOLARUL
18 Dec 2010

Probabil se gindeau sa nu cumva sa prinda o recalculare dupa ce ieseau la pensie dupa noua Lege unitara a pensiilor. Oricum daca se dovedeste in instanta ca sunt vinovati, inseamna ca au dezonorat haina militara. Unde poate duce lacomia!!!!!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...