2019-02-20 19:47


Generalii arestaţi, suspendaţi din MapN. Gabriel Oprea se dezice de ofiţerii care nu fac cinste uniformei militare

 |  20:17
Generalii arestaţi, suspendaţi din MapN. Gabriel Oprea se dezice de ofiţerii care nu fac cinste uniformei militare

Ministrulapărării naţionale, Gabriel Oprea, a ordonat suspendarea din funcţie a cadrelormilitare care au fost arestate preventiv, luni, în urma admiterii de către ÎCCJa recursului declarat de procurorii DNA.

MApNa precizat, într-un comunicat, că, începând cu data de 20 decembrie, potrivitprevederilor articolului 89 din Legea 80 din 1995 privind statutul cadrelormilitare, ministrul apărării naţionale a ordonat suspendarea din funcţie acadrelor militare care au fost arestate preventiv. "Pe timpul suspendăriidin funcţie, aceştia nu beneficiază de nici un drept de la Ministerul ApărăriiNaţionale", a explicat MApN.

Instanţasupremă a dispus, luni seară, arestarea preventivă a celor cinci ofiţeri,printre care generalul de brigadă Ion Marian şi general-maiorului MihaiChiriţă, în dosarul privind favorizarea unor persoane la angajarea în MApN.Completul de cinci judecători al instanţei supreme a dispus, luni seară,arestarea preventivă pentru 29 de zile a generalului de brigadă Marian Ion,adjunct al şefului Direcţiei de Management şi Resurse Umane din MinisterulApărării Naţionale (MApN), a general-maiorului Mihai Chiriţă, şef al Direcţieide Instrucţie şi Doctrine din cadrul Statului Major General al MApN, acolonelului Vasile Belciug, fost comandant al Şcolii de aplicaţii pentruunităţi de luptă "Mihai Viteazul" Piteşti şi fost comandant algarnizoanei Piteşti, a locotenent-colonelului Dan Costel Crăciuneanu, şefulBiroului Informare-Recrutare din cadrul Centrului Militar Judeţean Ilfov, şi amaiorului Crinu-Ionuţ Onel, din cadrul Şcolii de aplicaţii pentru unităţi deluptă "Mihai Viteazul" Piteşti.

ProcuroriiDirecţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor decorupţie săvârşite de militari au început cercetarea penală în cazul general-maioruluiMihai Chiriţă, pe carel îl acuză de instigare la fals intelectual, în formăcontinuată (20 de acte materiale), instigare la uz de fals, în formă continuată(20 de acte materiale), instigare la abuz în serviciu contra intereselorpersoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul unavantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (20 de actemateriale) şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, se arată într-uncomunicat de ieri al DNA. Generalul de brigadă Marian Ion este acuzat deinstigare la fals intelectual, în formă continuată (38 de acte materiale),instigare la uz de fals, în formă continuată (38 de acte materiale), instigarela abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public aobţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,în formă continuată (38 de acte materiale), asociere pentru săvârşirea deinfracţiuni şi complicitate la trafic de influenţă, în formă continuată.

Locotenent-colonelulDan Costel Crăciuneanu este cercetat pentru instigare la fals intelectual, înformă continuată (8 acte materiale), instigare la uz de fals, în formăcontinuată (8 acte materiale), instigare la abuz în serviciu contra intereselorpersoanelor dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul unavantaj patrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (8 acte materiale)şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi trafic de influenţă, în formăcontinuată (8 acte materiale). Colonelul Vasile Belciug este acuzat în acelaşidosar de instigare la fals intelectual, în formă continuată (16 de actemateriale), instigare la uz de fals, în formă continuată (16 de actemateriale), instigare la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacăfuncţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantajpatrimonial sau nepatrimonial, în formă continuată (16 de acte materiale),asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi trafic de influenţă.

Deasemenea, alături de aceştia este cercetat şi maiorul Crinu-Ionuţ Onel, pentruinstigare la fals intelectual, în formă continuată (8 acte materiale),instigare la uz de fals, în formă continuată (8 acte materiale), instigare laabuz în serviciu contra intereselor persoanelor dacă funcţionarul public aobţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial,în formă continuată (8 acte materiale), asociere pentru săvârşirea deinfracţiuni şi trafic de influenţă, în formă continuată (8 acte materiale).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-05-05

Mai multe imagini:
Generalii arestaţi, suspendaţi din MapN. Gabriel Oprea se dezice de ofiţerii care nu fac cinste uniformei militare
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FURDUI
22 Dec 2010

Acesti oameni au facut rau unei institutii si asa lovita din greu de pierderile de vieti omenesti din teatrele de operatii. Oprea a facut ceea ce trebuia.
ANDREI77
22 Dec 2010

Oprea a demonstrat inca o data ca are verticalitate. Era firesc sa se dezica de aceste specimene care manjesc imaginea armatei cu interesele lor meschine. Felicitari ministrului Oprea!
ADAN
22 Dec 2010

Ministrul apararii a procedat cat se poate de corect. Imaginea institutiei pe care o conduce este calcata in picioare de astfel de indivizi.
CIREASA
22 Dec 2010

Ministrul Oprea s-a folosit de prevederile regulamentelor militare, si i-a suspendat pe acesti ofiteri care nu fac cinste armatei.
CRISTACHE
22 Dec 2010

Era de la sine inteles ca aceasta va fi atitudinea ministrului Oprea. Acesti indivizi merita aspru pedepsiti. Oprea nu este genul de om care sa tolereze astfel de comportamente in interiorul institutiei militare.
MESTEACANUL
22 Dec 2010

Afara cu hotii din armata. Oprea a procedat corect.
CRISTOFOR
23 Dec 2010

Asemenea masuri luate de ministrul Oprea, se i-au indiferent de gradul pe care acesti militari il poarta, fie el si general. Cand au luat banii au uitat de gradul pe care-l aveau. Mai mult, Basescu i-a trecutin rezerva.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...