2017-01-23 06:32


Geoană, după ce a fost exclus din PSD: „Adio, tovarăşi!”

 |  21:00
Geoană, după ce a fost exclus din PSD: „Adio, tovarăşi!”

Liderii PSD au analizat marţi seara, mai bine de patru ore, propunerea de excludere din partid a fostului preşedinte Mircea Geoană. S-au spus vorbe grele, s-au ameninţat unii pe alţii, s-a dat cu pumnul în masă. Decizia finală: Mircea Geoană este exclus din partid! 50 de voturi pentru, 5 împotrivă şi 3 abţineri. În replică, Geoană a vorbit despre „bolşevicii” din partid şi a acuzat „mascarada” foştilor lui colegi. „Domnul Ion Iliescu e în acest moment o piază rea pentru partid. (...) Ion Iliescu nu l-a vrut pe Adrian Năstase. Traian Băsescu a ajuns preşedinte pe mâna lui Ion Iliescu. Viaţa mea politică va continua. Cu unii dintre colegi mă voi reîntâlni în politică. Adio, tovarăşi! Pe curând, prieteni!”, a afirmat Mirce Geoană, aseară, la puţine momente după ce a aflat că nu mai este membru al PSD.

Fostul preşedinte al PSD, Mircea Geoană, a participat ieri la judecata colegilor de partid. Pe rolul „instanţei” Comitetului Executiv al PSD (care cuprinde liderii judeţeni şi pe cei de la centru): propunerea de excludere a lui Mircea Geoană pentru prejudicii aduse imaginii partidului. Comisia Naţională de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD a fost cea care a propus, pe 12 noiembrie, excluderea lui Geoană, fără ca acesta să mai fie audiat. Ponta şi Şova câştigau atunci o bătălie. A urmat discuţia de aseară. Una lungă, cu puncte de vedere destul de nervoase din partea unor lideri ai partidului. Surse din CEx, citate de Mediafax, au declarat că printre cei mai vehemenţi împotriva excluderii lui Geoană din partid s-au numărat Oana Mizil, Marian Vanghelie şi Adrian Popescu. Pe lângă cei trei, care sunt preşedinţii PSD Călăraşi, PSD Bucureşti, respectiv PSD Giurgiu, şi preşedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, şi preşedintele PSD Brăila, Bunea Stancu, au formulat rezerve faţă de excluderea lui Geoană, însă în mod mai temperat şi fără a formula argumente în favoarea fostului preşedinte PSD.

Înainte de începerea şedinţei, Ion Iliescu a ţinut să menţioneze, profitând de prezenţa presei, că nu a făcut nici o declaraţie conform căreia o să ceară suspendarea şi nu excluderea din PSD a lui Mircea Geoană. La şedinţă a venit şi Dan Şova, deşi el nu face parte din Comitetul Executiv Naţional, el fiind doar prietenul bun al lui Victor Ponta şi şeful comisiei care a propus excluderea.

Totodată, la intrarea în Senat, Mircea Geoană a spus: „Regret că trebuie să particip la acest eveniment. Mă duc plin de încredere ca un om care a condus timp de cinci ani acest partid”. Întrebat de jurnalişti dacă este grea despărţirea de PSD, Mircea Geoană a declarat: „Întrebarea este dacă PSD va putea să meargă mai departe fără Mircea Geoană. Niciodată nu mă voi despărţi de PSD, pentru că PSD nu reprezintă o mână de lideri, ci sute de mii şi milioane de oameni, acela e adevăratul PSD”.

Tensiuni în interior

Potrivit unor surse din interior, atmosfera a fost foarte tensionată. Geoană i-ar fi reproşat lui Iliescu că „face balet”, iar lui Adrian Năstase că îl girează pe Ponta, deşi i-a fost frică „să se bage cu Ponta la  Congres”. După cum rezultă dintr-o înregistrare audio furnizată RTV, Adrian Năstase urma să voteze pentru excluderea lui  Geoană.

Luni, la Senat, Mircea Geoană a stabilit să nu conducă şedinţa de plen a Legislativului. El şi-a luat adio de la senatori, spunând că indiferent de rezultatul Comitetului Executiv, le va rămâne prieten. De parcă ar fi prevestit rezultatul de astăzi, ştiind că întrunirea Comitetului este doar o formalitate. Cu toate astea, lui Mircea Geoană nu îi era clar motivul pentru care urma să fie exclus. Victor Ponta, preşedintele PSD, a invocat motive ca: servirea intereselor Puterii, construirea unei agende paralele cu cea a partidului. Un element-cheie care a dus la decizia de excludere a fost şi vizita oficială pe care Mircea Geoană a făcut-o în SUA singur, fără a-i lua cu el pe Victor Ponta şi pe Crin Antonescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14

TAGURI: mircea geoana, exclus, adio, tovarasiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

NELU
23 Noi 2011

Adevarata fata a PSD-ului s-a dezvaluit cu aceasta ocazie. Este un partid dirijat de la centru avand in frunte pe hodorogul Iliescu, fost KGB-ist vandut rusilor, Nastase fost comunist si cuceritor de fuste ale fiicelor de mari comunisti din epoca de aur a lui Ceausescu si Ponta un amarat de procuror care a preferat sa fie maimutoi decat sa-si profeseze meseria unde, din nefericire pentru el, a avut numai rateuri. Tot ce spune si face PSD-ul este labareala curata deoarece scopul lor este ajungerea la putere. Va mai amintiti ce a facut Nastase cand era prim-ministru ? A furat pe ruptelea. Asa ca romani inainte de a-i vota ganditi-va la toate astea. Sunt in Romania oameni cinstiti si devotati patriei dar care sunt eclipsati de acesti sacali.
IONICA
23 Noi 2011

Te minunezi cat de demagogi sunt d-alde Ponta si Crin cand sustin ca retragerea sprijinului politic duce la pierderea sefiei Senatului dar cand poporul retrage increderea Parlamentului, nu se intampla nimic. Nu e valabil si la ei?

Adauga un comentariu

Random image