2019-01-24 10:49


George Maior spune că nu a primit o CONVOCARE OFICIALĂ de la MAE după declaraţiile ce îl vizau pe Giuliani

 |  12:40
George Maior spune că nu a primit o CONVOCARE OFICIALĂ de la MAE după declaraţiile ce îl vizau pe Giuliani

Ambasadorul României în SUA, George Maior, a declarat, marţi, înainte de întâlnirea preşedintelui Klaus Iohannis, că nu a primit o convocare oficială de la MAE. Declaraţia lui George Maior vine în contextul anunţului ministrului de Externe Teodor Meleşcanu privind intenţia de a-l convoca pentru explicaţii, după declaraţiile ce îl vizau pe avocatul lui Donald Trump, Rudolph Giuliani.

Ministerul de Externe a anunţat luni că ambasadorul României în SUA, George Maior, va fi chemat pentru explicaţii la MAE, după ce a declarat, referitor la scrisoarea transmisă de Giuliani, actual avocat al preşedintelui Trump, că aceasta este expresia unui lobby iniţiat de forţe interesate să apere persoane cu probleme cu legea. Mai mult, MAE s-a delimitat de declaraţia lui Maior.

"Îi asigurăm pe partenerii noştri internaţionali că în România există voinţa politică necesară din partea Guvernului României şi a Coaliţiei de Guvernământ de a garanta funcţionarea corectă a statului de drept, cu respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale, pentru dezvoltarea unei veritabile democraţii şi combaterea unor fenomene nocive, precum fenomenul corupţiei. Domnul Ambasador George Maior a avut o poziţie care nu a fost aprobată la nivelul Centralei MAE sau al Guvernului şi nu reprezintă poziţia MAE. Un ambasador al României ar trebui să fie preocupat ca, în conformitate cu Convenţia de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice, să reprezinte întotdeauna interesele statului român în statul în care este acreditat. Rolul domniei sale este de a promova interesul naţional aşa cum decurge el din consensul la nivel instituţional şi să se abţină de la declaraţii publice de natură să afecteze negativ relaţiile bilaterale cu alte state. Reamintim că liniile de acţiune ale ambasadorilor sunt agreate la nivelul instituţiilor din România şi orice abatere va atrage răspunderea acestora, conform procedurilor în vigoare. În acest sens, domnul ambasador George Maior va fi chemat pentru explicaţii în Centrala MAE", a precizat MAE în comunicat.

George Maior a precizat că va răspunde "cu interes" convocării MAE.

Rudolph Giuliani, avocatul lui Donald Trump, fost procuror federal şi fost primar al oraşului New York, a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis şi altor oficiali români în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi stoparea presiunilor asupra judecătorilor, scrie Mediafax.

Citeşte şi: George Maior, despre scrisoarea lui Giuliani: Lobby iniţiat de forţe interesate să apere personaje care au avut probleme cu justiţia

Luni, la Reuniunea diplomaţiei române, ambasadorul George Maior a afirmat că Rudolph Giuliani, fostul primar al New Yorkului, este un personaj "spumos", iar scrisoarea transmisă de acesta autorităţilor române reprezintă "expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia".

"Domnul Giuliani este un personaj spumos şi extrem de combativ în discuţiile din SUA. Nu ştiu dacă mai este avocatul domnului Trump. Verificaţi acest lucru. În orice caz, ea (n.r. - scrisoarea) este expresia unui lobby iniţiat de anumite forţe, care sunt interesate de apărarea unor personaje de la noi care au avut probleme cu justiţia", a spus Maior, întrebat despre scrisoarea transmisă de Giuliani preşedintelui Klaus Iohannis, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului şi premierului Viorica Dăncilă.

Citeşte şi: Dragnea, reacţie la scrisoarea lui Giuliani: Iohannis nu mai poate pretinde că nu e nimic grav. Maior şi-a depăşit în mod clar mandatul

Liviu Dragnea a reacţionat la scrisoarea lui Rudolph Giuliani, în care fostul procuror federal al SUA acuză deficienţe ale sistemului judiciar din România. Dragnea afirmă că preşedintele Iohannis nu poate să nu ia în considerare scrisoarea lui Giuliani şi că ambasadorul George Maior, care a spus că este o acţiune de lobby, nu mai poate fi privit cu încredere de partenerii vestici.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-28

TAGURI: george maior, giuliani, scrisoare,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
28 Aug 2018

tavarisciul MAIOR..dar daca te cheama GHITA la BELGRAD te duci?...ca sa mai iei niste spaga de la MICROSOFT si alte SMENURI TIGANESTI de la sTREHAIA cu COCOS vALCOV si BERCEA MONDIALUL
Random imageUltimele stiri

loading...