2018-12-14 12:07


Georgică Cornu, acuzat de delapidare şi spălare de bani, a fost reţinut într-un nou dosar cu prejudiciu de 12 milioane lei

 |  07:26
Georgică Cornu, acuzat de delapidare şi spălare de bani, a fost reţinut într-un nou dosar cu prejudiciu de 12 milioane lei

Omul de afaceri Georgică Cornu a fost reţinut de procurori pentru 24 de ore, el fiind acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare şi spălare de bani, într-un nou dosar cu un prejudiciu de aproape 12 milioane de lei.

Georgică Cornu şi un şofer al grupului de firme Confort au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, după ce au fost ridicaţi în urma percheziţiilor desfăşurate în cursul dimineţii în Timişoara.

În urma audierilor desfăşurate la sediul DIICOT Mehedinţi, în cursul serii omul de afaceri Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, spălare de bani şi delapidare.

Şi un şofer din grupul de firme patronat de Georgică Cornu a primit ordonanţă de reţinere în urma audierilor.

Georgică Cornu şi şoferul grupului de firme Confort vor fi prezentaţi, joi, Tribunalului Mehedinţi cu propunere de arestare preventivă.

DIICOT a precizat, într-un comunicat de presă, că omul de afaceri Georgică Cornu, fostul său asociat în grupul de firme Confort, Lucian Caraiman, şi un alt reprezentant al societăţilor sunt suspectaţi de constituire a unui grup infracţional organizat, folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată şi spălare a banilor.

Potrivit procurorilor, omul de afaceri Georgică Cornu ar fi iniţiat grupul infracţional organizat în august 2012, ceilalţi doi suspecţi ocupându-se de scoaterea din patrimoniul SC C&C Confort SRL a unor bunuri libere de sarcini, pentru a împiedica executarea acestora, pentru ca mai apoi acestea să fie trecute sub controlul liderului grupului.

“Începând cu 27 august 2012, suspecţii Georgică Cornu şi Lucian Caraiman, reprezentanţi ai SC C&C MH Confort SRL, prin tranzacţii frauduloase succesive, au scos din patrimoniul societăţii comerciale patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC Gorno CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea personală a unui membru al grupării. Din cercetările făcute în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost Georgică Cornu”, a precizat DIICOT.

Prejudiciul în acest caz este de 11.990.931,39 lei, reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH Confort SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăţi, inclusiv Ministerul Finanţelor Publice prin ANAF Timiş, precizează DIICOT.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-14

TAGURI: georgica, cornu, acuzat, delapidare, spalare, bani, este, retinut, nou, dosar, prejudiciu, 12, milion, lei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...