2017-01-20 20:10

EVENIMENT


Gheorghe Iancu a devenit Agitatorul Poporului

 |  16:07
Gheorghe Iancu a devenit Agitatorul Poporului

Avocatul Poporului, Gheorghe Iancu, nu se lasă și se încăpățânează să agite spiritele. După ce la sfârșitul anului trecut a stârnit o furtună, mai degrabă într-un pahar cu apă, susținând că înregistrarea audio-video de către Poliția Rutieră a discuțiilor dintre șoferi și agenții de circulație este ilegală, joi, la Alba Iulia, Iancu a reîncălzit ciorba. El a spus din nou că filmarea şoferilor opriţi în trafic pentru diferite abateri de către poliţiştii rutieri este ilegală şi încalcă protecţia imaginii persoanei. Aceste declarații par a fi în slujba cetățeanului sau cel puțin asta încearcă Gheorghe Iancu să transmită, însă atâta vreme cât nu întreprinde nici un demers în acest sens, totul se dovedește a fi doar un foc de paie care nu face decât fum.

Iancu a reiterat ideea că nu contestă folosirea unor astfel de camere, însă şoferul oprit în trafic ar trebui să-şi dea acordul pentru a fi filmat. El a precizat din nou că fiecare cetăţean are dreptul la imagine, iar acest lucru este garantat de Constituţia României, dar şi de legislaţia europeană privind protecţia datelor cu caracter personal. Avocatul Poporului a precizat că poliţistul care opreşte în trafic o persoană ar trebui nu doar să o informeze că este filmată şi înregistrată, ci să îi ceară şi acordul pentru acest lucru.

Poliția Rutieră i-a răspuns deja la această alegație subliniind că afirmațiile lui Iancu nu au nici o legătură cu ceea ce întreprind agenții de circulație.

Nemulțumit și de metodele companiilor de telefonie mobilă

Iancu s-a lansat și în analizarea problemei înregistrării convorbirilor telefonice de către departamentele de relaţii cu publicul ale unor companii de telefonie mobilă susținând că nici această practică nu este corectă, deoarece acordul persoanei înregistrate ar trebui să fie "expres şi echivoc". El a afirmat că vocea sau vorbirea este un element de identificare şi orice persoană are dreptul şi la protecţia acestui element. Avocatul Poporului a spus că operatorii de telefonie mobilă ar trebui să lase persoanei posibilitatea de a permite sau nu să fie înregistrată convorbirea pe care o poartă cu angajaţii companiei când a sunat la departamentul de relaţii clienţi. "Este absolut clar ilegal. Este o întrebare pusă şmechereşte prin care ţi se cere acordul. Acordul persoanei trebuie să fie expres şi echivoc", a spus Iancu.

Potrivit sursei citate, în momentul de faţă, persoana care nu doreşte să îi fie înregistrată convorbirea cu reprezentantul firmei de telefonie mobilă are doar posibilitatea de a nu purta această convorbire.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: Politia_rutiera, gheorghe_iancu, avocatul_poporului, iancu_politia_rutiera, avocatul_poporului_politia_rutiera, avocatul_poporulComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
13 Ian 2012

dex: echivoc. adj. - care se poate interpreta in mai multe feluri, neclar ambiguu.Nu stiu daca formularea - acordul persoanei trebuie sa fie expres si echivoc e a d-lui Iancu sau a fost preluata de autorul articolului gresit, dar presupune o intrebare: Stefan Gheorghiu sau Spiru Haret? Corect era acordul persoanei trebuie sa fie expres si lipsit de echivoc. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image