2019-03-24 05:20


Godină, replică dură pentru un deputat pe tema schimbării Codului Rutier: "Nici asta nu puteţi pricepe?"

 |  13:28
 Godină, replică dură pentru un deputat pe tema schimbării Codului Rutier: "Nici asta nu puteţi pricepe?"

Marian Godină a reacţionat la postarea deputatului Florin Roman, care a scris că poliţiştii se opun presemnalizării radarelor pe motiv că ar dispărea şpaga.

”Aș fi dat share, dar mi-am dat seama că am prostul obicei de a-i face pe unii să își șteargă postările după ce le distribui, în loc să fie recunoscători că îi ajut ca lucrurile debitate să le fie citite de cât mai multă lume.

Din postarea domnului deputat sunt de acord doar cu prima frază. “Aș vrea să înțeleg, dar nu pot”. Nici nu are cum să poată. În primul rând, asta reiese după ce debitează și după cum își permite să jignească.

În al doilea rând, nu poate să înțeleagă deoarece nu a efectuat zeci sau sute de cercetări la fața locului ale accidentelor mortale cauzate de viteza excesivă, nu a anunțat vreodată familia cuiva despre decesul soțului, tatălui, soției, mamei, copilului etc.

Observ că în postarea dumnealui folosește de câteva ori cuvântul ”șpagă” ceea ce mă duce cu gândul că îi este un cuvânt familiar. Mi se pare de-a dreptul jignitor ca tocmai un deputat să îsi permită să facă astfel de afirmații, iar postarea asta nu-l deosebește cu nimic de cei care au postat cu ceva timp în urmă acel video penibil în care poliția era numită “incompetentă”.

Comparațiile pe care le face cu Italia, țara în care a mers domnia sa vreo 500 de km și a văzut indicatoare de presemnalizare a radarelor, nu îsi au locul, atâta timp cât România ocupă un loc fruntaș în clasamentul țărilor cu morți pe șosele, iar infrastructura rutieră de asemenea nu poate fi comparată. Și eu am fost într-o țară din Africa și nu am văzut niciun indicator care să te avertizeze să folosești lanțuri antiderapante. Probabil pentru că acolo nu prea ninge, înțelegeti domnule deputat sau nici asta nu puteți pricepe? O țară trebuie să aibă legile în concordanță cu specificul tipului de încălcări ale lor. Cam la fel e cu abuzul în serviciu neincriminat în Germania, care a fost comparat, total neinspirat, cu România, țara în care un primar e în stare să cumpere stilouri cu 500 de euro bucata de la o firmă deținută de mă-sa, lucru de netrecut prin mintea unui german.

Codul rutier, pe care ești obligat să-l înveți pentru a obține permisul de conducere, și pe care sper că domul deputat a putut să-l înțeleagă, specifică foarte clar limitele de viteză. Asta nu e prevenire? Indicatoarele care îti arată limita maximă de viteză nu te previn că dacă o depășești ești pasibil de amendă?Eu zic ca și în troleu să fii prevenit că în stația următoare vor urca controlorii, în caz contrar să nu poți fi sancționat pentru că tu nu ai știut că vei fi controlat așa că nu ți-ai făcut biletul.Domnule deputat, veți fi responsabil de multe morți pe străzile din România!

Și nu uitați de karma!P.S. pentru cei care mă vor acuza de subiectivism, le pot spune că nici nu mai lucrez la rutieră, și chiar dacă aș fi lucrat, între a scrie 20 de procese-verbale în câteva ore cu radarul și a sta la umbră degeaba (așa cum vor sta cu radarul după această lege) e mai plăcut să stai liniștit, iar dacă legea domnului deputat ar fi fost în vigoare, mai mult ca sigur că acum aș fi avut și eu permis și n-aș fi fost nevoit să stau în dreapta, dar așa...nu l-am văzut și, spre binele meu și al altora, m-a văzut el. Polițistul nu mi-a cerut nici șpagă, nici nu mi-a dat de înteles asta, nu mi-a vorbit nici arogant, nici nu m-am milogit de el, am plătit 652.5 lei pe loc, mi-am luat dovada, procesul-verbal și chitanța, ne-am salutat și am plecat, mult mai liniștit și mai atent la intrarea în localități, fie ele fără case.”

Mesajul deputatului Florin Roman:

”As vrea sa înțeleg, dar nu pot. De ce se opun polițiștii de la rutieră la presemnalizarea radarelor, ca mijloc de preventie? Doar pentru ca dispare spaga? Doar pentru ca nu mai pot sta la panda? Doar pentru ca nu mai pot fi aroganți? Ieri am circulat prin Italia circa 500 de km. Peste tot radare presemnalizate, șoferii încetinesc și se feresc de accidente și amenzi. De ce mor in prezent pe șosele domnilor de la rutieră 2000 de oameni? E bine așa? Vânați și morți? Nu va apasă niciodată numărul mare de morți pe șosele, faptul ca in loc sa preveniți, voi pândiți și oamenii mor in accidente? Nu va mai satura nimeni de ciubuc?”


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-22

TAGURI: marian godina, deputat, cod rutier, florin roman,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
22 Iul 2018

PAI DA DOMNII PARLAMENTARI SE PLIMBA PRIN ITALIA CA MUNCESC MULT. CE AS REPROSA EU POLITIEI CA NU IA ATITUDINEA CORESPUNZATOARE CAND SUNT JIGNITI DE TOATE SCURSURILE SI STAU CU EI LA DISCUTII IMBECILUL ACELA CARE AVEA BIDONUL CU BEBZINA CREDETI CA-SI FACEA AUTO-DAFE ADICA SE APRINDEA? NICI VORBA TREBUIA STAT LANGA EL SI LASAT SA FACA CE DORESTE.IN AMERICA BANDITII DE PE BURTA ZIC;;YES SIR'' NU SA IMPINGA POLITISTII BINEINTELES GAINARI DIN ACESTIA VOCALI CUM SUNT PE LA NOI. IAR JANDARMI CALARE AM VAZUT SI IN NEW-YORK SI NU GUITA NIMENI IMPOTRIVA LOR
ANONIM
22 Iul 2018

''MUISTI DIN TOATE TARILE UNITI-VA'' sa dati jos GUVERNUL pe 10 august
ANONIM
22 Iul 2018

Si pui, bre fonfalau pe cin`? Pe moas`ta pe ghiata? Faci jocul factiunilor secu de jaff sluga in zari la cin` ne jupuieste mai "ghini" ca-s mereu nehaliti? Si ce castiga poporul asta ca se schimba socialii cu liberalii? Pierd bani cu organizarea de mitinguri si aste miscari de mase. Nimic nu e gratuit. Stiai? Sponsorizezi? Crezi ca ungurul Soros renegat in Hu, da banii lui cand ii sustine pe asti lui fidelizati de-i face din neom, om? Airea, ii da tot pe ai tai caci i se cotizeaza si lui de factiunile din secu, se bat intre ele, ca dau la greu peste tot. D` aia nare rumanul ca ungurul 600 euro pensia minima. Acolo-s banii dv, dragi romanasi parliti si jumuliti de zor.
ANONIM
22 Iul 2018

N-are, adica corectie ca ma lua valul, indignat de bouleandrul credul.
ANONIM
22 Iul 2018

bai ,, juma de om'',bai javra inchipuita bine ca pricepi tu Nu esti capabil sa faci si tu un institut Te scremi de 10 ani ,prostovane nebun Aprinde focu in GODINA si apoi treci la ALUPEGUS
OVIDIU
22 Iul 2018

Acest deputat reuseste sa-i faca concurenta la capacitate mintala doamnei Dancila si asta nu e un lucru usor. Cel putin ne-am lamurit psd=pnl=PENALI.
@OVIDIU
22 Iul 2018

mai las-o frate pe dancila sa rasufle in kizda ma-ti; tu crezi ca esti mai destept? esti un muist paranoic pentu ca orice persoana care vorbeste la infinit doar despre un lucru are un fix o obsesie sufera de paranoia De la prea multa muie vi se trage nebuneala la cap voua astora
@OVIDIU
22 Iul 2018

S-O PUPI IN KUR PE DOAMNA DANCILA
@ OVIDIU
22 Iul 2018

Curul analfabetei dancila sa fie pupat de hemoroizi ca tine ciumat rosu infect.Pot contribiu si alte boli contagioase la curul lui dancila si la muianul tau de gunoi rosu.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...