2019-01-24 11:28


Google schimbă algoritmii de căutare

 |  20:09
Google schimbă algoritmii de căutare

Compania Google a anunţat că va introduce peste câteva zile un nou algoritm pentru prioritizarea rezultatelor pe motorul de căutare al companiei americane. Astfel, site-urile care vor avea conţinut de calitate, dar care nu sunt neapărat optimizate pentru „a apărea sus în Google” vor fi favorizate, în detrimentul companiilor care au optat pentru algoritmi de supraoptimizare, în ciuda unui conţinut îndoielnic.

Anunţul a fost făcut pe blogul Google, care a precizat că algoritmul folosit de companie până acum va fi schimbat în totalitate. Companiile care neglijează setul de reguli referitoare la conţinutul online de calitate vor fi „pedepsite”, astfel încât cele cu conţinut de interes pentru utilizatori vor fi avantajate.

Web spam de evitat

Noul algoritm urmează să fie introdus începând cu următoarele zile, cel mai probabil la începutul lunii mai, şi, dacă totul merge cum trebuie, va scoate dintre primele rezultate paginile descrise drept „web spam”. Acestea sunt considerate drept site-uri care, deşi nu conţin informaţii relevante pentru utilizatori, au reuşit prin artificii de tip SEO să ajungă primele în anumite liste de căutare. Aceste pagini vor intra ulterior într-o listă de site-uri web spam care trebuie evitate. „Concret, vor fi penalizate site-urile care includ în informaţiile meta prea multe keyword-uri pe o pagină, care fac schimb de prea multe link-uri sau pur şi simplu site-urile care fac mai mult decât s-ar aştepta un om obişnuit să facă”, a precizat Matt Cutts, care are funcţia de Web Spam Chief la Google.

De asemenea, reprezentanţii Google au subliniat că unele website-uri „nu vor fi recunoscute corect ca spam fără o analiză profundă şi o expertiză atentă”, în contextul în care astfel de schimbări este posibil să afecteze negativ şi site-uri obişnuite şi corecte.

Momentan, Google a precizat că nu va publica regulile clare după care va fi făcută noua filtrare a rezultatelor pe motorul său de căutare, precizând că astfel „ar oferi oamenilor un mod prin care să înşele rezultatele căutării şi să influenţeze într-un mod negativ experienţa utilizatorilor”, scrie site-ul playtech.ro. Reprezentanţii companiei celui mai popular motor de căutare pe web au precizat că în jur de 3% dintre rezultatele căutărilor vor fi afectate de aceste schimbări.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639560-12-04

TAGURI: google
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...