2018-11-13 07:40


Grav accident în Malaezia. Un marinar român a murit, altul este grav rănit

 |  08:57
Grav accident în Malaezia. Un marinar român a murit, altul este grav rănit

Un accident rutier a avut loc, marţi, într-un port din Malaezia, în urma căruia un marinar român a murit, iar altul a fost grav rănit. Cei doi au fost loviţi de o maşină de transport marfă.

Sindicatul Liber al Navigatorilor a precizat, într-un comunicat de presă, că „Andrei P. (37 de ani), comandantul navei Balsa, sub pavilion Marshall Islands, şi Cosmin A. (34 de ani), ofiţer mecanic 1 pe aceeaşi navă, reveneau pe vas, când au fost loviţi de o maşină de transport marfă în interiorul portului Penang din Malaezia”.

În urma impactului, comandantul a suferit o hemoragie internă, iar ofiţerul mecanic mai multe fracturi şi leziuni.

Cei doi au fost transportaţi de urgenţă la spital, unde comandantul a murit. Reprezentanţii Sindicatului Liber al Navigatorilor au afirmat că celălalt navigator este grav accidentat, dar starea sa este stabilă.

"Nava este acoperită de contracte standard ITF. În momentul accidentului au fost contactate familiile şi sindicatul de către reprezentanţii companiei. Acest accident intră sub incidenţa contractului ITF şi navigatorul accidentat precum şi familia îndoliată vor beneficia de toate prevederile contractuale în acest caz (concedii de boală, cheltuieli medicale, compensaţii pentru invaliditate permanentă, precum şi cheltuieli cu înmormântarea, compensaţie de deces pentru urmaşul direct, cât şi pentru copii minori)", se arată în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Trupul neînsufleţit al comandantului va fi repatriat după efectuarea necropsiei şi obţinerea avizelor de repatriere. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-12-31

TAGURI: grav, accident, malaezia, marinar, roman, murit, moare, ranit
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...