2019-05-21 19:56


Grefierii ameninţă cu PROTESTE, nemulţumiţi de SALARII şi de condiţiile de muncă

 |  11:18
Grefierii ameninţă cu PROTESTE, nemulţumiţi de SALARII şi de condiţiile de muncă

Grefierii ameninţă cu proteste, reclamând că salariile nu au fost uniformizate, fiind a doua lună în care acestea sunt caclculate greşti şi cer implicarea ministrului Justiţiei. De asemenea, ei solicită o salarizare adecvată şi unitară, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, plata orelor suplimentare, suplimentarea personalului şi un nou statut al profesiei.

"Nici până la acest moment, salariile acordate nu sunt uniformizate la nivel naţional, conform modului de calcul aplicat de Curtea de Apel Bacău, indicat şi de Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale ca fiind cel corect şi agreat de Curtea de Conturi.

Ordonatorii secundari de credite refuză să calculeze salariile, astfel cum au fost stabilite de Curtea de Apel Bacău, justificându-şi refuzul pe lipsa Regulamentului-cadru privind stabilirea locurilor de muncă, a categoriilor de personal, mărimea concretă a sporului pentru condiţii de muncă, precum şi condiţiile de acordare a acestuia pentru familia ocupaţională de funcţii bugetare „Justiţie” şi Curtea Constituţională (...), consecinţa fiind neacordarea sporului pentru condiţii deosebite personalului auxiliar de specialitate şi conex", adudţin grefierii, apreciind că se impune "intervenţia Ministrului Justiţiei la Guvernul României pentru emiterea Hotărârii de Guvern de aprobare a Regulamentului-cadru" şi "intervenţia expresă a Ministrului Justiţiei la nivelul ordonatorilor secundari de credite pentru aplicarea unitară a acestui mod de calcul, prin elaborarea unor norme metodologice unitare de calcul a drepturilor salariale (grile de salarizare)".

Ei consideră că au un loc şi un rol important în înfăptuirea actului de justiţie, reprezentând ”motorul” fiecărei instanţe şi fiecărui parchet, transmite News.ro.

Grefierii se declară dispuşi să apeleze la mişcări de protest, "inclusiv prin întreruperea temporară şi chiar totală a activităţii", "întrucât au trecut mai mult de 5 luni de zile de la data la care trebuiau stabilite locurile de muncă şi categoriile de personal, precum şi mărimea exactă a sporului pentru condiţii de muncă, fiind a doua lună consecutiv în care salariile categoriei noastre profesionale sunt calculate greşit, la care se adaugă pasivitatea ministrului justiţiei, de neconceput în ceea ce priveşte categoria personalului auxiliar de specialitate şi conex, cea mai numeroasă categorie profesională a sistemului judiciar, aproximativ 8000 de angajaţi şi de care ministrul justiţiei, efectiv, ”a uitat” că există, deşi de mai bine de un an şi jumătate au fost înteprinse demersuri cu privire la: o salarizare adecvată şi unitară, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, plata orelor suplimentare, suplimentarea schemelor de personal, adoptarea unui nou statut pentru profesie, modificarea condiţiilor privind acordarea pensiei de serviciu".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-12

TAGURI: grefieri, proteste, salarii
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


HADRIAN
12 Mar 2018

Oare domnul Tudorel Toader stie ce este meseria de grefier? E o chestie! Dumnealui este un zelos teoretician ”rupt in fund” dupa cum zicea un odios gazetar, si acum vrea sa-si carpeasca pantalonii. Dar nu prea are cu ce. Ca in viata practica daca nu te ingrijesti de ceea ce-ti trebuie nu prea reusesti. De aceea il intreb pe marele savant in ale ocolirii dreptului. Il cunaste pe avocatul Petre Pandrea? Daca nu, sa-i citeasca memoriile. Atunci cand a venit de la Paris cu trei doctorate in drept, maestrul care l-a consacrat in ignobila meserie de avocat, l-a trimis dupa un pachet de tigari Stagiarul cu trei doctorate internationale a strans din dinti si i-a facut pe plac. Dupa sase luni maestrul in drept l-a intrebat pe stagiar: Nu-i asa ca te-ai suparat ca te-am trimis atunci dupa tigari? Desigur, maestre. Dar acum iti dai seama ca eu atunci chiar nu aveam timp pentru un asemena gest obisnuit? Desigur, maestre. Cam asta e practica judiciara. Dar daca ai ”cojones” sa o practici. Dar domnul Tudorel Toader e doar un teoretician parat. Nu prea stie cu ce se mananca practica judiciara. De aia s-a ascuns pe dupa infractorii PSD-Alde. Sa-si infulece linistit diplomele... Esti cam subtire, stimabile... Puah!
Random imageUltimele stiri


STARBAG