2019-02-24 02:05


Greva cetăţenilor, solidaritate angajaţi-angajatori faţă de corupţie

 |  14:33
Greva cetăţenilor, solidaritate angajaţi-angajatori faţă de corupţie
P24

Un nou concept a apărut pe piaţă: Greva cetăţenilor. Acesta este un “protest care reinventează greva”. Practic, angajatorii şi angajaţii intră zilnic în grevă progresiv, în fiecare zi la ora 12:00. Detalii despre Greva cetăţenilor se găsesc pe greva.de-click.ro. Protestul a început luni, cu o pauză de 5 minute, şi ţine până vineri.

De ce a apărut conceptul şi de ce este necesară o grevă a cetăţenilor, aflăm din mesajul de la iniţiatori “România se reinventează odată cu protestele. Energia acestor zile ne schimbă ca societate. Protestul nostru e omniprezent și nu se oprește în stradă. Îl purtăm cu noi pretutindeni, clipă de clipă. Îl luăm cu noi inclusiv la muncă unde facem ‘greva cetățenilor’. În aceste momente totul are un nou sens și un nou conținut. Inclusiv cuvântul «grevă». Ieșim în afara cutiei, ne solidarizăm cu angajatorul, discutăm cu colegii, suntem toți în egală măsură loviți de efectele măsurilor pentru favorizarea corupției luate de guvern. Folosim aceste minute pentru a ne manifesta solidar, într-o pauză de lucru, împotriva corupților. Și cel mai important, nu cedăm. Ordonanța retrasă poate îmbrăca numeroase alte haine. Guvernul susține în continuare aceleași măsuri care ne-au adus în stradă și continuă să ne insulte. Rămânem în stradă, și continuăm această grevă simbolică (care poate lua orice formă îți dorești: grevă de avertisment, grevă japoneză, poveste în pauză de cafea/ prânz sau pur și simplu purtarea unei banderole pe care stă scris «rezist»).

Cum trebuie procedat

Dacă esti șofer de camion, de taxi/uber, sau pur și simplu ești în trafic: oprește-te! Afișează mesajul, claxonează, semnalizează în orice mod (sonor, luminos, vizual) că ești în grevă. Dacă ești profesor / educator: oprește-te, afișează mesajul grevei și profită de perioada grevei pentru a le vorbi elevilor / studenților despre motivele care te-au determinat să faci asta, ce înseamnă o grevă, la ce duce abuzul de putere, de ce ei, ca cetățeni activi ai României de mâine, să nu ajungă niciodată instrumentele unui sistem corupt! Dacă ești jurnalist: publică despre grevă și în fiecare zi la ora 12 pune penița deoparte. Dacă lucrezi la radio sau televiziune, pune un ”jingle” cu grevă sau pur și simplu lasă imaginea din studio să ruleze cu mesajul “Grevă”. Dacă lucrezi la supermarket: poartă toată ziua banderola de grevă, iar la 12 fix oprește-te din ce faci, discută cu colegii, discută cu clienții, fă-i să înțeleagă de ce un mic disconfort pentru ei poate avea determina o schimbare fundamentală, un declic pe care îl așteptăm cu toții de prea mult timp. Dacă ai o mică afacere (frizerie, cofetărie, cafenea sau print-shop) afișează mesajul #Rezist i #grevacetatenilor în geam și vorbește-le clienților despre grevă Lista e infinită. Un singur lucru contează: indiferent de profesia pe care o ai, de tine depinde totul.

 

Iată calendarul grevei:

Luni - 6 februarie 2017 - ora 12.00 - 5 minute Marți - 7 februarie 2017 - ora 12.00 - 10 minute Miercuri - 8 februarie - ora 12.00 - 30 de minute Joi - 9 februarie - ora 12.00 - o oră Vineri - 10 februarie - toată ziua (sau cât vrei tu)

Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: greva, cetatenilor, solidaritate, angajat, angajator, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ŢEAPA DE 200.000 LEI
07 Feb 2017

Salariul Minim Brut (1.12.2017) 1250 LEI / 1450 LEI ( 21.2.2017) = 160 / 137,93 Salarii Pensia Medie (1.9.2016 ) 930 LEI = 215 PENSII MEDII CIVILE OARE CEI CARE ŢIPĂ LA COTROCENI SUNT GRADAŢI CU 80% DIN TOTAL VENITURI LA PENSIE? Fiecare demnitar al Romaniei o să ia un mizilic de 200.000. LEI fara sa raspunda .... cine oare o sa returneze acei bani? VOI, CIVILII! Daca Romania e indatorată, noi toţi platim datoriile Şmecherilor! TREZITI-VA ROMÂNI, DUMNEZEU V-A DAT CONŞTIINŢĂ, MINTE, PUTEREA DE A GÂNDI COERENT! TOŢI AVEM DREPTUL SĂ TRĂIM DEMN si BINE, NU NUMAI GAŞCA LUI DRAGNEA CARE VĂ FOLOSEŞTE, PROSTEŞTE, MINTE, Îndatorează şi ÎNFOMETEAZĂ! PUTEM CONSTATA: intotdeauna, cand este vorba despre cele 3 puteri "independente" din Romania, CCR voteaza in FAVOAREA LOR ( SIEȘI ) si, intotdeauna ori 99% in DEFAVOAREA CETATEANULUI NORMAL
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...