2018-12-18 20:17


Gropile eco, pline de gunoi politic

 |  19:40
Gropile eco, pline de gunoi politic

România este în situaţia de a pierde câteva miliarde de euro de la Uniunea Europeană din cauza disputelor care ţin de culoarea politică a combatanţilor. Mai mult, există şi pericolul ca totul să ducă la declanşarea unei noi proceduri de infringement pentru că nu respectăm regula jocului în UE, ceea ce poate determina impunerea unor penalităţi ţării noastre. Totul, din cauză că preşedinţii de consilii judeţene şi primarii reşedinţelor de judeţ nu se înţeleg în privinţa gropilor de gunoi.

Ministrul mediului şi cel al afacerilor eropene încearcă să facă ordine în judeţe, ca România să nu piardă finanţările europene pe managementul deşeurilor. Cele mai complicate probleme se referă la amplasarea gropilor de gunoi şi desemnarea operatorilor serviciilor de salubrizare.

La ora actuală, există contracte de salubritate pentru mai toate localităţile din România şi nimeni nu vrea să renunţe la ele. Pe de altă parte, noile construcţii trebuie să aibă un singur operator, iar lupta pentru cine decide este mare, având în vedere avantajele financiare pe care le presupune. Cum proiectele sunt gigantice, şeful este preşedintele consiliului judeţean respectiv, iar principalul beneficiar - capitala de judeţ. La ora actuală sunt vizate 17 judeţe unde există mari diferende între capii celor două entităţi, culoarea politică fiind cea care este definitorie.

„Dacă nu reuşesc să rezolve problemele ce ţin de decizia politică în cel mult o lună, aceste judeţe vor pierde finanţarea definitiv”, a declarat ministrul mediului, Laszlo Borbely, ieri, la întâlnirea pe care cei doi demnitari au avut-o cu reprezenţii judeţelor. Şi Bucureştiul poate rămâne fără groapă de gunoi din cauza divergenţelor de opinie între primarul Oprescu şi preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, de la PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639263-01-18

TAGURI: groapa gunoi, Uniunea Europeana
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...