2019-02-23 07:42


Gruparea Beinur rămâne după gratii

 |  19:54
Gruparea Beinur rămâne după gratii

FraţiiNuredin şi Erchin Beinur rămân în arest preventiv, alături de cinci complici ailor, între care un comisar-şef, a decis definitiv, ieri, instanţa supremă, carea respins recursul celor şapte membri ai grupării acuzaţi de şantaj, abuz înserviciu, evaziune fiscală şi delapidare.

În13 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis arestarea preventivă pentru 29de zile a fraţilor Erchin şi Beinur Nuredin, precum şi a lui Nelu Mihai Balaban,Mannix Pădure, Constantin Ovidiu Pop şi Valentin Popa, pe care procuroriiSecţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din Parchetul instanţei supreme îiacuză de şantaj, instigare sau complicitate la şantaj, ultraj contra bunelormoravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, evaziune fiscală şidelapidare. Alături de aceştia a fost arestat şi ofiţerul de poliţie judiciarăCristinel Niţoi, adjunctului şefului Poliţiei Neptun, acuzat de abuz înserviciu contra intereselor persoanelor şi favorizarea infractorului.

Deciziaa fost contestată de cei şapte membri ai clanului Nuredin, iar instanţa supremăa respins, ieri, definitiv, recursurile acestora.

Litoralul, lapicioarele lui Beinur

Dinprobele administrate până în prezent, anchetatorii au stabilit că, începând din1999, Nuredin Erchin şi Nuredin Beinur, împreună cu alte persoane din anturajullor, percepeau taxe de protecţie de la diverşi oameni de afaceri, în schimbulpromisiunii că-şi vor putea derula în linişte afacerile pe litoral. "Taxelede protecţie se ridicau la câteva mii de euro anual. În ipoteza în care părţilevătămate depuneau plângeri penale la poliţie, inculpaţii, cu sprijinul unuipoliţist de poliţie judiciară, reuşeau să stopeze cercetările în cauzelerespective şi să muşamalizeze aflarea adevărului, prin obţinerea unor soluţiide netrimitere în judecată", arată anchetatorii în referatul propuneriiarestării preventive. Potrivit procurorilor, poliţistul Niţoi acorda sprijinmembrilor clanului Nuredin, direct sau indirect, "contribuind prinacţiunile lui la exercitarea de presiuni asupra părţilor vătămate". Pentrua-şi pune în aplicare planurile, membrii clanului recurgeau de cele mai multeori la ameninţări cu moartea la adresa persoanelor vătămate şi a membrilorfamiliilor acestora, atât în mod direct, cât şi prin mesaje telefonice, precumşi la distrugeri de bunuri cu scopul de a-i intimida, au mai arătat procurorii.Cercetările au mai relevat şi faptul că printre activităţile infracţionale aleinculpaţilor se numără şi acţiuni de recuperare a unor datorii existente întrepersoane fizice, prin recurgerea la metode de constrângere psihică a părţilorvătămate, precum ameninţări cu moartea, cu sechestrarea, molestarea sexuală,incendierea unor bunuri, exercitate de către "locotenenţii" luiNuredin Beinur şi Nuredin Erchin.

Procuroriiau mai stabilit că, în urma unui control de natură economică la firma la careNuredin Beinur este acţionar majoritar, acesta i-a determinat pe Mariana Deluşi Nuredin Erchin, director general şi, respectiv, administrator ai societăţii,"să altereze, să distrugă şi să sustragă acte contabile, în vedereaprezentării unei situaţii contabile neconforme realităţii, în scopul ascunderiiprejudiciului adus bugetului de stat, ca urmare a neachitării obligaţiilorfiscale prin omisiunea evidenţierii în actele contabile a veniturilor realizateanterior de societatea comercială".

Asociat şi cu grupareaCămătarilor

Pentruprinderea membrilor clanului Nuredin, poliţiştii şi procurorii au făcut, marţi,19 percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Constanţa, Ilfov şi Sibiu. În urmapercheziţiilor, 13 persoane au fost duse pentru audieri la sediul ParchetuluiÎnaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Cu ocazia descinderilor imobiliare,anchetatorii au descoperit la domiciliul lui Nelu Mihai Balaban un pistol cuglonţ marca Blow, model mini, de calibrul 8 milimetri şi mai multe doze decocaină. Acesta este un personaj cunoscut anchetatorilor din dosarul Cămătarilor.Nelu Mihai Balaban a fost trimis în judecată, în anul 2004, alături de VasileBalint, zis Sile Cămătaru şi alte nouă persoane în dosarul instrumentat deParchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind traficul depersoane, prostituţie, proxenetism, sechestrare de persoane şi şantaj. În acestdosar, anchetatorii îl acuză pe Nelu Mihai Balaban că a sechestrat mai multetinere şi că le-a obligat să practice prostituţia în Discoteca Herăstrău înfavoarea membrilor grupării. Printre fetele obligate să se prostitueze se aflauşi minore. Unele dintre fete au fost forţate să achite către Sile Cămătaru sumede bani între 3.000 şi 5.000 de euro dacă voaiau să-şi recapete libertatea.

Unalt membru al clanului lui Beinur, Pop Ovidiu Constantin, este cunoscut înlumea interlopă. Acesta a fost trimis în judecată pentru săvârşirea unorinfracţiuni de crimă organizată, alături de membrii clanului Clămparu şi alţii.“Din fişa de cazier rezultă că a fost condamnat la 11 ani de închisoare pentrusăvârşirea infracţiunii de omor”, mai arată anchetatorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-11-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...