2019-04-26 03:17


Gruparea „Giuleşti” a fost reţinută din nou

 |  19:50
Gruparea „Giuleşti” a fost reţinută din nou

Între anchetatori formaţi dinpoliţişti şi procurori, pe de o parte şi judecători pe de altă parte, se duce oluptă surdă în ceea ce priveşte Gruparea „Giuleşti”. În timp ce poliţiştii îiurmăresc şi le probează faptele, judecătorii îi lasă în libertate. Ieri, aufost reţinuţi din nou.

Acum anchetatorii spun că indivizii aufurat dintr-o societate comercială din sectorul 4, 37 de laptopuri, mai multetelefoane mobile noi, mai multe console jocuri, suma de 22.000 de lei şi 2.600de euro, valoarea totală a prejudiciului ridicându-se la aproximativ 140.000 delei. Anchetatorii mai spun că membriiacestei grupări şunt cei care, pe 23 martie 2010 au încercat să fure cu totulun bancomat de pe Şoseaua Berceni din Capitală.

Eliberaţi până acum de două ori demagistraţi, gruparea care are la activ peste 42 de fapte. Membrii grupării despărgători de bancomate, respectiv Adrian Stancu (27 de ani), Iulian Berechet(33 de ani) şi Dumitru Pancescu (23 de ani) sunt suspecţi pentru comiterea defurturi şi tâlhării din societăţi comerciale şi din locaţii unde sunt amplasateATM-uri, atât în Bucureşti, cât şi în alte judeţe ale ţării.

Iulian Berechet a fost arestat depatru ori pentru furturi de bancomate, spargeri de reprezentanţe auto şi sediiale Poştei Române. Alături de el au fost mereu Adrian Opinţeanu, Adrian Stancu,Constantin Bereandă. În total, 12 persoane acuzate ca au participat, în echipediferite, la zeci de jafuri. Gruparea numită "Giuleşti" a strâns îndoi ani peste 40 de capete de acuzare.

Prima lovitură probată a avut loc înoctombrie 2007. Cinci bărbaţi cu cagule pe faţă au intrat în holul unei agenţiibancare, au smuls bancomatul cu 80.000 de lei şi, ajutaţi de alţi patruindivizi, au dispărut. După câteva luni de anchetă, poliţiştii au reuşit să-iducă în faţa instanţei. Au primit iniţial mandate de arestare preventivă, însădupă 29 de zile au fost puşi în libertate de Tribunalul Bucureşti. Nici n-auscăpat bine că s-au reapucat de treabă. În numai patru luni, ar fi furat optcase de bani, laptopuri, aparatură electronică, telefoane mobile, camere video,cu un prejudiciu total de 500.000 de lei. S-au întors în faţa magistraţilorcare i-au lăsat în pace şi le-au dat astfel ocazia să comită alte 12 fapte. ÎnDâmboviţa, într-o singură noapte au spart două case de bani din care au luat40.000 de lei. Pe Bulevardul Iuliu Maniu, au luat la rând şi au golit mai multereprezentanţe auto. Unul dintre ei s-a desprins de vechea echipă şi împreună cualţi infractori a participat la jaful de la Institutul Naţional de Gerontologieşi Geriatrie "Ana Aslan", când paznicii i-au surprins în timp ceîncercau să fugă cu bancomatul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-12-10
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG