2018-12-15 02:08


Gruparea perseverentă Giuleşti a fost săltată iar de poliţişti. Instanţele din România, nepăsătoare la fărădelegile comise de spărgătorii de bancomate | VEZI VIDEO

 |  19:05
Gruparea perseverentă Giuleşti a fost săltată iar de poliţişti. Instanţele din România, nepăsătoare la fărădelegile comise de spărgătorii de bancomate  | VEZI VIDEO

Ofiţerii Direcţiei de InvestigaţiiCriminale din IGPR şi procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalisticăau efectuat, ieri-dimineaţă, 10 percheziţii domiciliare, pentru prinderea unormembri din cadrul celei mai importante grupări infracţionale specializată întâlhării şi furturi din bancomate, Gruparea Giuleşti. Până acum, indivizii carefac parte dintr-o grupare mult mai mare sunt acuzaţi că au comis peste 50 defapte, dar instanţele au considerat că nu prezintă pericol public.

Poliţiştii Direcţiei de InvestigaţiiCriminale – IGPR, împreună cu poliţişti din cadrul DGPMB – Serviciul deInvestigaţii Criminale, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pelângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu sprijinul structurilor de suportinformaţional din IGPR, al Direcţiei Operaţiuni Speciale şi al luptătorilorSIAS, au fost efectuate percheziţii domiciliare în Bucureşti, Ilfov şi Dâmboviţa,în urma cărora au fost depistate patru persoane suspecte, respectiv Dumitru Păncescuzis „Miki”, în vârstă de 24 de ani, Adrian Stancu zis „Mituş”, în vârstă de 28de ani, Marius Claudiu Fieraru, în vârstă de 21 de ani, Ionel Dorinel Lăzărică,în vârstă de 21 de ani. Din cercetările efectuate până la acest moment alurmăririi penale a rezultat faptul că inculpaţii fac parte dintr-o gruparespecializată în furturi din bancomate amplasate în incinta unor societăţicomerciale, situate pe raza mai multor judeţe.

În intervalul aprilie - noiembrie 2010, inculpaţii, având feţeleacoperite cu cagule, au pătruns pe timpul nopţii, prin efracţie, în sediul unorfirme sau agenţii bancare de unde au sustras sume de bani cuprinse între 30.000şi 160.000 lei, depozitate în ATM-uri pe care le forţau prin tăiereabalamalelor. Totodată, aceştia au sustrasdiferite bunuri precum telefoane mobile, o unitate PC, mai multe pistoale cu muniţia aferentăaparţinând paznicilor unora din unităţile menţionate, pe care i-au deposedatprin violenţă.

De menţionat este şi faptul căprobatoriul administrat în cauză a relevat că inculpaţii au fost trimişi înjudecată pentru fapte similare, aspect ce demonstrează persistenţainfracţională a acestora. Pericolul pentru ordinea publică rezultă şi din aceeacă infracţiunile pentru care sunt cercetaţi în prezent au fost comise la scurttimp după punerea acestora în libertate.

În cursul zilei de azi, inculpaţiiurmează a fi prezentaţi Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestarepreventivă, pentru o perioadă de 29 de zile. Dosarul a fost înaintat, sprecompetentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-25
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...