2019-03-18 16:22


Grupul Civic Rezistența cere la CCR DEMITEREA lui Valer Dorneanu

 |  17:19
Grupul Civic Rezistența cere la CCR DEMITEREA lui Valer Dorneanu

Grupul civic #rezistența a anunțat că a trimis Curții Constituționale o sesizare privind anumite abateri disciplinare săvârşite de judecătorul Valer Dorneanu, președintele Curții, în cazul mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu. Acesta solicită plenului CCR încetarea mandatului de judecător al lui Dorneanu.

Membrii grupului civic îl acuză pe Valer Dorneanu că nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând astfel grav funcționarea instituției.

"Membri ai grupului civic #REZISTENȚA au trimis către CCR o sesizare privind fapte care permit stabilirea săvârșirii de către domnul judecător Valer Dorneanu a unor abateri disciplinare și, pe cale de consecință, solicită Plenului Curții cercetarea și sancționarea disciplinară a acestor abateri. În opinia noastră, președintele CCR nu și-a îndeplinit atribuțiile de serviciu, afectând în acest fel în mod grav funcționarea Curții Constițutionale și punând în pericol legalitatea deciziilor luate de Curte. Acest fapt poate conduce la un blocaj instituțional, iar acesta este ultimul lucru de care România are nevoie în aceste vremuri tulburi", susține grupul civic, pe Facebook.

În plus, Valer Dorneanu este acuzat că a săvârșit o abatere disciplinară gravă, prin aceea că a încălcat articolul 64 alineat b) din legea nr. 47/1992, respectiv că “judecătorii Curţii Constituţionale sunt obligaţi… să nu ia poziţie publică sau să dea consultaţii în probleme de competenţa Curţii Constituţionale", dar şi articolul 9 litera e) din legea nr. 47/1992 (“e), respectiv "constată cazurile de încetare a mandatului judecătorilor, prevăzute în prezenta lege, şi sesizează autorităţile publice care i-au numit, pentru ocuparea postului devenit vacant", omițând să emită ordinul de constatare a încetării mandatului judecătorului Petre Lăzăroiu.

Grupul civic cere Curţii Constituţionale încetarea mandatului de judecător constituţional în cazul lui Valer Dorneanu: "Pledăm în fața Plenului Curții pentru aplicarea sancțiunii celei mai severe (încetarea mandatului de judecător constituțional), având în vedere faptele săvârșite de președintele Curții, domnul judecător Valer Dorneanu: nerespectarea și neaplicarea unei Decizii a Curții, luarea de poziție publică și oferirea de consultanță într-o problemă de competența Curții şi refuzul de a constata încetarea mandatului domnului judecător Petre Lăzăroiu".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-17

TAGURI: rezistenta, ccr, sesizare, demitere, valer dorneanu, petre lazaroiu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FOARTE CORECT!
17 Iul 2018

Comunistul ăsta parșiv și decrepit, să plece în pizda mă-sii la marea lui pensie SPECIALĂ, NEMERITATĂ!
ANONIM
17 Iul 2018

Ce creaturi incerte sunt cei de la # rezistența....cred ca.nici cenusa nu au in capatinile lor ...sau sunt absolvenții școlii lui basescu ...era sa ii fac tîmpiți...dau nu i.am făcut eu....iau facut mamele lor care au stat ca vacile cand le.au regulat bețivii națiunii....si acuma cica fac pe rezistentii....daca nu erau oameni ca cei ce ii critica acum( vezi dorneanu) acum erau un neica nimeni
ANONIM
17 Iul 2018

LA AȘA PERLE SCOASE ”FILOSOFIC” ȘI GENERALIST, DOAMNA MĂ-TA - ROMÂNCĂ FIIND - CUM A STAT LA TAC-TU?
NEGRO
17 Iul 2018

Depolitizarea Curtii Constitutionale este un imperativ necesar. Derapajele acestor neaveniti sub presiunea sindicalistului bolsevic Valer Dorneanu tarasc Tara sub dictatura fostilor PCR-isti asa zisi internationalisti care l-au doborat pe Ceausescu in 1989, deveniti prin tradarea lui Alexandru Athanasiu haita PSD. S a dovedit pana la urma cine au fost acestia: agentii KGB, activand in Romania, in colaborare cu agentii AVO, securitatea maghiara ce activeaza in tara noastra si cu colaborarea securitatii defunctei Iugoslavia, ce si-a distrus pana la urma propria tara. Desigur, totul in cardasia banditilor analfabeti locali imbogatiti dupa lovitura de stat si a continuatorilor devalizarilor pe intreaga perioada de 28 de ani. Daca vom reusi sa facem curatenie in clasa politica vom spera sa intram in final in lumea civilizata. Daca nu, Tara se va depopula si va fi ocupata. Iar domnul Dragnea et compania care au scos-o la mezat vor fi liberi... in marea Brazilie, in negrul Madagascar sau in ceea ce a mai ramas din Iugoslavia.
ANONIM
18 Iul 2018

DERAPAJE?care derapaje ?Dar cand au dat erata pentru basescu nu ati zis nimic Daca ceva nu va convine sunt ''derapaje ''Sunteti niste scursuri de ale lui chioretele basescu Nebune si drogate
ANONIM
18 Iul 2018

INTAI TREBUIE DERATIZATA TARA DE TOTI SLUGOII LUI SOROS DE DROGATII HIP=HOP PRECUM ORESTE SI ANIMALUI DE MALIN BOT .VOI DISTRUGETI ROMANIA SI IMPIEDICATI BUNUL MERS AL TARII LASATI MAI PSD-UL SA-SI RUPA GATUL DACA E ASA DE RAU AVETI RABDARE SLUGOILOR PANA-SI TERMINA MANDATUL SI SA VEDEM DE CE SUNTETI VOI INSTARE CU GENIALII VOSTRI LIDERI ;ORBAN;TZURCAN;.KIKIRAU.;JU LIEN CIOLOS mucosul NICUSOR DAN etc DE CE NU VA OPUNETI TAIERII PADURILOR? urlati numai ca niste jigodii turbate voi distrugeti tara slugoi nenorociti cozi de topor
ANONIM
18 Iul 2018

Sa se ceara dosarele de securitate ale membrilor CCR
MITICA GOARNA
18 Iul 2018

Ce mare rahat mai este si grupul asta de rezistenta? Toti puturosii care fug de munca si de o oarecare responsabilitate au gasit solutia!
CCR89
19 Iul 2018

ccr trebuie desfiintata .slugile fidele ale talharilor tarii.plus arestati pt complot.iau decizii in favoarea infractorilor ,a unor persoane nu a interesului general.desfiintati uregent ca si cna asf cnair cncd anre(mafia gaze energie profitul firmelor este de peste 300% numai din majorari nejustificate apoi exporta profitul fara sa plateasca impozit si asa romanii saracesc ca sa se imbogateasca mafia).dorneanu arestat si condamnat chiar comisia de la venetia a spus despre aberatiile legilor facute de talhari
CCR LUGA PSD
19 Iul 2018

CCR este complice a organizatiei mafiote psd-alde-udmr in procesul de distrugere totala a justitiei, economiei, invatamintului si sanatatii din aceasta tara. Acest impostor bolsevic care merge des la Moscova in ciuda restrictiilor date de MAE nu reprezinta garantul respectarii constitutiei in Romania.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...