2017-01-23 08:39


Gură de metrou de pe vremea lui Ceauşescu, descoperită în Sectorul 4

 |  14:22
Gură de metrou de pe vremea lui Ceauşescu, descoperită în Sectorul 4

O gură de metrou construită în urmă cu peste două decenii a fost descoperită întâmplător de muncitori în timp ce lucrau la noua piaţă Apărătorii Patriei din Sectorul 4. Conform edilului Cristian Popescu Piedone, gura de metrou va ieşi chiar în piaţa publică, fiind unica de acest gen în Capitală.

Staţia Apărătorii Patriei a avut până în prezent o singură gură de metrou în intersecţia unde se află şi Universitarea Spiru Haret. Însă, în proiectele lui Ceauşescu, au început lucrări şi pentru cea de-a doua, care a fost descoperită azi, la 25 de ani distanţă. Necesită doar mici amenajări şi în curând va deveni funcţională.

“Am început proiectul pentru piaţa Apărătorii Patriei, iar acolo au fost descoperite două guri de aerisire despre care am crezut că aparţin RADET. Ulterior, am găsit o zonă mai mare, care de fapt era un culoar de acces la prima gură de metrou Apărătorii Patriei. Am luat legătura deja cu Metrorex şi am realocat amplasamentul pieţei, astfel că va fi singura staţie de metrou care va avea ieşire într-o piaţă publică”, a spus primarul Sectorului 4.

Cel mai probabil, piaţa care trebuia să fie finalizată pe 8 martie, va fi deschisă publicului cu cel puţin o lună mai târziu. “Piaţa va fi reamplasată. Distanţa dintre cele două guri de metrou este de aproape 800 de metri”, a adăugat edilul.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-01-03

TAGURI: metrou, aparatorii patriei, statie, gura de metrou, cristian piedoneComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

AUREL
13 Ian 2012

Parafrazandu-l pa Marin Preda este de retinut k unde nu este disciplina in autorizarea constructiilor nimic nu e.In aceste conditii avem o mare problema cu privire la disciplina in constructii si pe cale de consecinta rezultatele sunt risipa banului public,intarzieri remarcabile in predarea obiectivelor de investitii si pierderea increderii in autoritatile publice .Ne meritam soarta.

Adauga un comentariu

Random image