2017-01-25 01:25


''Gurul'' Bivolaru, achitat a doua oară

 |  19:10
''Gurul'' Bivolaru, achitat a doua oară
LiderulMişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecatpentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fostachitat, luni, de Curtea de Apel Alba Iulia, decizia nefiind definitivă şiputând fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casţie şi Justiţie.

Purtătorulde cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, luni,corespondentului Mediafax, că instanţa a respins apelul declarat de ParchetulTribunalului Sibiu împotriva sentinţei penale date de Tribunalul Sibiu în 23aprilie 2010 prin care liderul MISA, Gregorian Bivolaru, a fost achitat. "HotărâreaCurţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs întermen de zece zile", a spus Cosmin Muntean. Recursul va fi judecat deÎnalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

LiderulMişcării de Integrare Spirituală în Absolut (MISA), Gregorian Bivolaru, judecatpentru perversiune sexuală, act sexual cu un minor, trafic de minori, a fostachitat, în 23 aprilie 2010, de Tribunalul Sibiu, la cinci ani de la debutulprocesului.

Salvatde prescripţia unor infracţiuni

Potrivitunui comunicat de presă transmis atunci de Tribunalul Sibiu, Gregorian Bivolarua fost achitat pentru o parte dintre infracţiunile pentru care a fost judecat,respectiv perversiune sexuală în formă continuată, două infracţiuni de actsexual cu un minor în formă continuată şi două infracţiuni de trafic de minori.

Instanţaa dispus încetarea procesului pentru alte infracţiuni, respectiv corupţiesexuală, act sexual cu un minor, ambele în formă continuată, şi trecereafrauduloasă a frontierei României, "ca urmare a intervenirii prescripţieirăspunderii penale".

Dosarulîn care Bivolaru a fost judecat a fost strămutat la Tribunalul Sibiu în 13ianuarie 2005 de la Tribunalul Bucureşti - Secţia Penală, la cerereainculpatului.

Înacest dosar au mai fost judecate două persoane, Farkas Ferenc Zsolt şi FarcasiMaria Mirona, iar în cazul acestora instanţa a decis încetarea procesului penalca urmare a intervenirii prescripţiei răspunderii penale pentru săvârşireainfracţiunilor de tentativă la infracţiunea de trafic de migranţi şiinfracţiuni de corupţie în formă continuată.

SentinţaTribunalului Sibiu a fost atacată cu apel de Parchetul Tribunalului Sibiu, iarapelul a fost judecat de Curtea de Apel Alba Iulia.

Dosarul detrafic de persoane, încă pe rol

GrigorianBivolaru este judecat pentru trafic de persoane şi pentru alte şapteinfracţiuni şi într-un dosar aflat pe rolul Tribunalului Cluj, unde a foststrămutat la cererea liderului MISA, după aproape doi ani de proces. Potrivitprocurorilor, în perioada decembrie 2001 - martie 2004, Gregorian Bivolaru, încalitate de conducător de fapt al Mişcării pentru Integrare Spirituală înAbsolut (MISA), împreună cu alte persoane din conducerea acestei organizaţii,în baza unei rezoluţii delictuale unice, prin abuzul de autoritate spiritualăpe care o exercita asupra mai multor persoane, le-a transferat şi cazat peacestea (prin intermediul unor menţiuni olografe efectuate în acest sens pecererile adresate de persoanele enumerate anterior) colectiv, în imobile aflatesub controlul MISA, determinându-le apoi să desfăşoare diverse activităţilucrative (denumite "karma yoga") neremunerate, în stare de aservire,cu încălcarea dispoziţiilor legale referitoare la condiţiile de muncă,salarizare, sănătate şi securitate socială, în beneficiul exclusiv al MISA şi alconducătorilor acesteia. De asemenea, Bivolaru, în perioada 1991 - martie 2004, împreună cu altepersoane, a iniţiat, constituit şi apoi condus în interiorul Asociaţiei MISA ungrup infracţional organizat (care ulterior s-a extins), ce acţiona în modcoordonat, în baza unei structuri ierarhice piramidale bine stabilite, subconducerea sa fermă (ordinele sale fiind transmise atât verbal, cât şiprintr-un sistem funcţional de bilete-înscrisuri, pe care inculpatul aplicarezoluţii cu caracter obligatoriu), în scopul comiterii infracţiunii prevăzutede Legea 678/2001, pentru a obţine beneficii materiale şi financiare, constândîn contravaloarea sancţiunilor pecuniare ("amenzi", "confiscări"de bunuri diverse), aplicate părţilor civile şi altor persoane vătămate, precumşi a muncii neretribuite (denumite "karma-yoga"), prestate deacestea, toate fiind practicante de yoga în cadrul MISA (în baza autorităţiispirituale incontestabile exercitate asupra acestora de numitul Bivolaru încalitatea sa de "profesor de yoga", "maestru spiritual" şi"guru").

Înprezent, Bivolaru se află în continuare în Suedia, unde a primit azil politic


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-07-08Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image