2017-01-20 22:15

EVENIMENT


Guvern sub acoperire

 |  21:00
Guvern sub acoperire

Premierul desemnat de către Traian Băsescu ocupă în prezent funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe al României. A fost ministru de externe al României între 2004 şi 2007 în timpul guvernului Tăriceanu. I s-a cerut demisia la 4 februarie 2007 de către Călin Popescu Tăriceanu, pentru că nu anunţase Guvernul sau premierul despre reţinerea a doi cetăţeni români în Irak, ci doar pe Traian Băsescu. După demisie, Ungureanu s-a reîntors la funcţia deţinută înainte de a fi ministru, aceea de reprezentant al României la Iniţiativa de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI), cu sediul la Viena. Ulterior, a preluat funcţia de director SIE. Deşi acum nu face parte din vreun partid, din 2004 până în 2007 a fost membru PNL, după care s-a autosuspendat, fiind în incompatibilitate cu funcţia de reprezentant al Iniţiativei de Cooperare în Sud-Estul Europei (SECI).

Gabriel Oprea (UNPR)

A ocupat funcţia de ministru al apărării în cadrul guvernului Boc.

Se preconizează că acesta va ocupa funcţia de vicepremier şi totodată de ministru al apărării naţionale în noul guvern Ungureanu, păstându-şi mandatul. Acesta a deţinut şi funcţia de ministru MAI între 2008 şi 2009, în cadrul primului guvern Boc. În 2003 a fost ales deputat pe listele PSD, în ianurie 2009 plecând din PSD. Este fondator al UNPR alături de Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu, după ce au plecat toţi trei din PSD. Aceştia au fost catalogaţi drept „trădători” de către PSD, pentru alăturarea cu PDL. UNPR se află la guvernare alături de PDL, UDMR şi minorităţi.

Cristian Diaconescu (UNPR)

A fost numit ministru de externe în ianuarie anul acesta de către Emil Boc, după ce Teodor Baconschi, predecesorul său, a fost revocat din funcţie. Diaconescu a mai fost ministru de externe un an, în timpul primului guvern Boc. A avut şi un mandat de ministru al justiţiei, în timpul guvernului Năstase între martie şi decembrie 2004. A candidat la alegerile locale pentru Primăria Bucureşti din partea PSD, clasându-se pe locul 3, cu 12,33% din voturi. Şi-a dat demisia din PSD, în februarie 2010, după Congresul extraordinar PSD, unde Victor Ponta a câştigat şefia partidului. Ulterior, a înfiinţat UNPR alături de Gabriel Oprea şi Marian Sârbu.

Leonard Orban (independent)

Este din septembrie 2011 ministrul afacerilor europene, fiind favorit pentru păstrarea aceluiaşi mandat şi în noul executiv. A ocupat funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de afaceri europene în perioada martie 2010-septembrie 2011. A mai fost secretar de stat în Ministerul pentru Integrarea Europeană (2004-2006), membru în Comisia Europeană pentru integrare şi preşedinte de onoare al Institului European din România.

Cătălin Predoiu (independent)

Este actualmente premier interimar, dar şi ministru al justiţiei. Nu este afiliat politic. Avocat de profesie, Predoiu devine ministru al justiţiei în februarie 2008, când a fost nominalizat de PNL. De atunci îşi păstrează mandatul de ministru al justiţiei,  fiind singurul ministru preluat de guvernul Boc de la precedentul guvern Tăriceanu.

Ladislau Ritli (UDMR)

Ministru al sănătaţii din partea UDMR, a fost învestit în funcţie după ce Attila Korodi, un alt reprezentat UDMR, a demisionat. Până să fie ministru, Ladislau Ritli a fost directorul general al Spitalului Municipal din Oradea. Medic pediatru şi specialist în oncologie, are şi activitate academică, fiind profesor la Universitatea de Medicină „Carol Davila”.

Kelemen Hunor (UDMR)

Preşedinte al UDMR, Kelemen Hunor este în listele Coaliţiei pentru funcţia de vicepremier, deţinută până acum de Marko Bela, precum şi pentru păstrarea mandatului de ministru al culturii şi patrimoniului naţional. A fost deputat din partea UDMR din 2000 şi secretar de stat între 1997 şi 2000.

Lazlo Borbely (UDMR)

Deţine mandatul de ministru al mediului şi pădurilor. Activitatea sa politică a început în anul 1990, fiind preşedinte al UDMR Mureş. Între 2007 şi 2008 a fost ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi locuinţelor, iar între 1996 şi 2000 - secretar de stat la Ministerul Lucrărilor Publice şi Amenajării Teritoriului

Răzvan Mustea (PDL)

Este şeful Organizaţiei de Tineret a PDL şi e propus pentru şefia Ministerului Comunicaţiilor. Are 33 de ani şi provine dintr-o familie de oameni de afaceri, iar potrivit declaraţiei de avere are un Porsche, o casă, dobândită prin donaţie, cu suprafaţa de 672 mp în Voluntari, precum şi o colecţie de bijuterii în valoare de 60.000 de euro. Tatăl lui Răzvan Mustea este sponsor important al PDL Vrancea, Ionel Mustea, iar socrul său este Horia Furtună, ex-preşedinte al Camerei de Comerţ Vrancea.

Claudia Boghicevici (PDL)

Este propusă pentru Ministerul Muncii. Provine din filiala PDL Arad şi este recunoscută ca una din apropiatele liderului local Ghiţă Falcă, finul preşedintelui Băsescu. Boghicevici are 36 de ani şi a mai fost în cărţi pentru a deveni ministru în 2010. Este vicepreşedinte al femeilor din PDL şi vicepreşedinte al comisiei PDL de muncă. Potrivit CV-ului, Boghicevici este de profesie învăţătoare. Din declaraţia de avere rezultă că are datorii de peste 200.000 de euro şi 180.000 de lei. 

Stelian Fuia (PDL)

Deputatul PDL Stelian Fuia (44 de ani) este propus pentru Ministerul Agriculturii, în locul lui Valeriu Tabară. Este considerat ca făcând parte din grupul lui Emil Boc din partid şi în ultima vreme a lucrat la strategia pe agricultură în cadrul comisiei prezidenţiale (încă neprezentată). Fuia s-a remarcat prin declaraţiile virulente la adresa Opoziţiei, a presei, dar şi a protestatarilor antiguvernamentali sau a subsecretarului de stat Raed Arafat. Deţine mai multe afaceri în domeniul agriculturii.

Gabriel Berca (PDL)

Este propus pentru Ministerul Administraţiei şi Internelor. Berca a fost membru PNL, deţinând  funcţia de secretar geneal adjunct al Guvernului în timpul cabinetului Tăriceanu în 2008. A demisionat din PNL în 2010 şi s-a înscris în PDL. Acum este preşedintele PDL Bacău şi este susţinut de gruparea Blaga din partid.

Andreea Paul-Vass (PDL)

Propusă pentru funcţia de ministru al Economiei. A fost consilier prezedenţial în administraţia Băsescu, apoi consiliera lui Theodor Stolojan la Parlamentul European şi în ultima vreme consilier economic al premierului Emil Boc. Andreea Paul-Vass a fost numită la 1 februarie de Emil Boc în Comisia de privatizare Hidroelectrica. Numirea este una cotroversată, întrucât cumnatul acesteia, Dan Paul, este broker şi membru în CA al Bursei de Valori Bucureşti, acolo unde va avea loc vânzarea acţiunilor Hidroelectrica.

Alexandru Nazare (PDL)

Posibilul înlocuitor al Ancăi Boagiu la Ministerul Transporturilor, Nazare este considerat mâna dreaptă a actualului ministru. Actualmente este secretar de stat în Ministerul Transporturilor, dar a fost şi consilier la Ministerul de Finanţe, respectiv europarlamentar PDL pentru o scurtă perioadă. Din iunie 2011 este prim-vicepreşedinte al Organizaţiei de Tineret PDL.

Bogdan Drăgoi (PDL)

Este propus pentru Ministerul Finanţelor. Din 2009 ocupă funcţia de secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice. Între 2007 şi 2008 a fost director general al Departamentului Economic din Primăria Bucureşti. Între 2006-2007 a mai deţinut un portofoliu de secretar de stat în cadrul aceluiaşi Minister al Finanţelor. Este considerat unul dintre apropiaţii lui Adriean Videanu.

Cătălin Baba (PDL)

Propus pentru Ministerul Educaţiei, Baba este din anul 2004 decan al Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii „Babeş Bolyai” din Cluj-Napoca, unde a predat şi Emil Boc. Conform CV-ului său, a fost consilier al Ministerului Educaţiei între 1997 şi 2000. Cariera sa academică a început în anul 1995, având şi stagii de pregătire în SUA şi Belgia.

Cristian Petrescu (PDL)

Este propus pentru funcţia ocupată în prezent de Elena Udrea la Ministerul Turismului. Petrescu este de meserie mecanic, el absolvind abia în 2004 Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport la Universitatea Ecologică. A lucrat o vreme în Primăria Capitalei, în administraţia Videanu, ca director de departament. Este considerat un apropiat al Elenei Udrea în PDL.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-12-26

TAGURI: mihai razvan ungureanu, guvern, premier desemnatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

JUSTICE
08 Feb 2012

securisti.bolsevici.mafioti condusi de securistul traian basescu

Adauga un comentariu

Random image