2019-02-21 18:42


Guvernul bate în retragere: vor sfat european pentru Codul Penal

 |  23:09
Guvernul bate în retragere: vor sfat european pentru Codul Penal

Fortat sa abroge o ordonanta care modifica legislatia anticoruptie in fata presiunii strazii, guvernul de la Bucuresti promite sa dialogheze cu ONG-urile si cu Comisia Europeana pentru a modifica prevederile Codurilor penale, a afirmat joi ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, citat de AFP.

Melescanu a mai spus ca s-ar putea diminua plafonul de 200.000 de lei in definirea abuzului de putere."Abrogarea nu rezolva problema", a precizat insa Melescanu, intr-o intalnire cu presa straina la Bucuresti, invocand decizii ale Curtii Constitutionale care spun ca o serie de prevederi ale Codurilor penale nu sunt conforme cu legea fundamentala."Ne vom consulta de asemenea cu Comisia Europeana si cu Parlamentul European pentru a elabora un proiect care sa beneficieze de o puternica sustinere", a spus el. Teodor Melescanu a admis lipsa de transparenta in elaborarea ordonantei de urgenta."Dorim sa elaboram un proiect de lege care sa tina cont de toate dispozitiile considerate neconstitutionale (...) intr-un cadru transparent, consultand toate structurile statului si ONG-urile", a continuat Melescanu, aratand ca acest proces va dura.In incercarea de a disipa tensiunile cu UE, premierul Grindeanu va efectua saptamana viitoare o vizita la Bruxelles, a mai spus Melescanu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-09

TAGURI: guvern, codul penal, teodor melescanu, mae
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
10 Feb 2017

Acest mincinos numit melescanu dupa ce nu a fost primit de secretarul general NATO , a mintit si comisia europeana. Sunteti de acord cu MINCIUNA SI HOTIA JEGURI RAIOASE DIN FATA COTROCENILOR. MAI BINE ATI FI PRIETENOSI CU APA SI SAPUNUL. RELICVE ISTORICE.
RAI
10 Feb 2017

Acest senil trebuie schimbat de la mae.melescanu ce te f grija de codul penal?conform ccr trebuiesc schimbate doua cuvinte atât.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...