2017-01-24 19:34


Guvernul pune ANAF să verifice marile averi. Boc:Sunt vizaţi cei care se declară săraci, dar au vile

 |  09:13
Guvernul pune ANAF să verifice marile averi. Boc:Sunt vizaţi cei care se declară săraci, dar au vile

Guvernul adecis miercuri înfiinţarea unui departament în cadrul ANAF care să verificepersoanele cu averi mari, a anunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.Vor fi verificate 300-400 de averi, transmite Realitatata.net.

Guvernul pune ANAF să verifice marile averi. Mai exact, Executivul a decisînfiinţarea Direcţiei de verificări fiscale, specializată în controlul veniturilorrealizate de către persoanele fizice care obţin averi mari şi nedeclarate, aanunţat ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu.

Direcţia nou înfiinţată va fi subordonată şefului ANAF şi va controla circa300 - 400 de averi, informează Realitatea TV.

Premierul Emil Boc crede că, în câţiva an, Departamentul de al averilor mari din cadrul ANAF vadeveni "unul extrem de temut de către oricine din această ţară". Români "vor prefera să-şi plăteascăimpozitele şi taxele în mod legal, poate mai mult, decât să-l caute acestdepartament să-l investigheze cum şi-a cheltuit banii, cum a dobândit averea înanul respectiv", consideră Emil Boc, cel care a comparat noua direcţie dinANAF cu o instituţie similară din SUA.

În opinia primului-ministru, noul departament din cadrul ANAF "vaaplica nişte reguli ferme pentru cei care se dau în acte extrem de săraci, darîşi afişează o bogăţie din asta încât nu mai poţi să scapi de ei în viaţa de zicu zi".

Înfiinţarea Direcţiei de verificări fiscale a fost discutată şi cudelegaţia FMI, în cadrul vizitei la Bucureşti din aprilie. "Direcţia vatrebui să verifice marile averi nedeclarate şi neimpozitate", spunea SorinBlejnar, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI.

Executivul a decis, la finele anului trecut, că persoanele fizice ale căror venituri reale depăşesc cu cel puţin 50.000lei sumele declarate vor plăti un impozit de 16% aplicat la diferenţa dintrecele două valori, scrie MEDIAFAX.

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, a susţinut atunci că acţiunile de în cazul marilor averi în scopulimpozitării vor fi declanşate în principal în cazul patronilor foarte bogaţicare în ultimii ani au omis deliberat să înregistreze veniturile pe firmă,sustrăgându-se de la plata impozitelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-08-11Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image