2017-01-17 23:14

EVENIMENT


Guvernul verifică toţi revoluţionarii

 |  19:38
Guvernul verifică toţi revoluţionarii

Guvernul vrea să analizeze toate certificatele de revoluţionari, după care va lua o decizie privind plata către cei care au participat la Revoluţia din 1989, a declarat, ieri, Nicolae Ivăşchescu, secretar de stat din Ministerul Muncii, după ce s-a întâlnit cu o delegaţie de revoluţionari la Guvern.

“Cerinţele lor sunt de a-i repune în plată pentru drepturile suspendate. Guvernul vrea să facă ordine şi vrea analiza tuturor dosarelor, înfiinţarea unei comisii care să analizeze toate certificatele date şi să vedem exact despre ce este vorba acolo, care sunt în regulă şi care nu sunt”, a spus Ivăşchescu.

El a susţinut că şi revoluţionarii au fost de acord cu verificarea certificatelor, însă oficialul din Ministerul Muncii a subliniat că o decizie privind eventuala reluare a plăţilor suspendate se va lua în urma analizei efectuate de o comisie care ar urma să se înfiinţeze printr-o iniţiativă legislativă înregistrată la Parlament.

“E nevoie de o modificare legislativă pentru a înfiinţa această comisie, când se va face această iniţiativă legislativă, atunci se va decide ce şi cum”, a menţionatIvăşchescu.

Din comisie ar urma să facă parte reprezentanţi ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Justiţiei, Ministerului Muncii şi Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor. Ivăşchescu a propus ca din comisie să facă parte şi lideri ai revoluţionarilor.

La discuţiile de la Guvern a participat şi consilierul pe probleme economice al premierului Emil Boc, Andreea Paul-Vass.

Aproximativ patru sute de persoane, membre ale organizaţiilor de revoluţionari, s-au adunat ieri în Piaţa Victoriei pentru a protesta faţă detăierile indemnizaţiilor şi neacordării lor pentru luptătorii în Revoluţia Română.

“Este ultima chestiune pe care noi o solicităm vizavi de măsurile care s-au luat de tăiere a indemnizaţiilor, neacordarea lor pentru categoria de luptători în Revoluţia Română”, a declarat Vasile Pestreanu, preşedintele Asociaţiei Victoria Revoluţiei din Bucureşti.

În Piaţa Victoriei au participat la miting membri ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor 1989, ai Asociaţiei Victoria Revoluţiei din Bucureşti, precum şi ai Asociaţiei Luptătorilor 22 Decembrie 1989 Turda-Cluj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDA
19 Dec 2011

foate bine ca sunt persoa ne care nu stiu cei aia r evolutie sa primeasca cei care merita
GEORGE
20 Dec 2011

DEOCAMDAT GAURA NEAGRA A ECONOMIEI NATINALE :EVAZI UNEA FISCALA SI BANII CHE LUITI ANAPODA DE GUVERN N U SUNT PUSE IN DISCUTIE ! ....TOATA OPINIA PUBLICA E ASMUTITA DE ANUMITE POS TURI TV SA SE UITE LA SUM E MICI REPREZEENTAND BANI II REVOLUTIONARILOR !...G ROSUL SUMELOR PRADUITE DE BOC SI COMPANIA SUNT PUS E SUB TACERE!...CE S-A IN TAMPLAT CU SPATIILE COMER IALE PENTRU REVOLUTIONAR I?MAREA MAJORITATE NUA AU LUAT NICI SPATII NICI TE RENURI ! NU VERIFICA ACES T ASPECT NIMENI??? ALO AM ERICA ?ALO NATO?
GEORGE
20 Dec 2011

CA IN ROMANIA NU MAI AI C UI SA TE ADRESEZI ! CORUP TIE LA TOATE INSTITUTIILE !
GEORGE
20 Dec 2011

TOT PDL A DETINUT SECRETA RIATUL DE STAT IN PERIOAD A CAND S-AU FACUT VERIFIC ARILE IN 2004,2005,2006,2 007....ACUM VREA SA DEMO NSTREZE CA CINE NU E CU E I SUNT IMOSTORI?,AUTORI A I LOVITURII DE STAT SAU C OMPLICI....SI SA ABATA AT ENTIA DE LA IMENSELE SUME PRADUITE DE GUVERNANTI !

Adauga un comentariu

Random image