2017-01-18 06:04

EVENIMENT


Hacker clujean, arestat de DIICOT

 |  18:24
Hacker clujean, arestat de DIICOT

Butyka Robert, în vârstă de 26 de ani, din Cluj-Napoca, a fost reţinut ieri de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT)- Serviciul Teritorial Cluj, pentru 24 de ore, după ce acesta A spart serverele NASA (National Aeronautics and Space Administration).

El este acuzat de comiterea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, prin încălcarea măsurilor de securitate, perturbare gravă a funcţionării unui sistem informatic prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date şi deţinere fără drept a unui program informatic în scopul săvârşirii acestor infracţiuni.

În 12 decembrie 2010, Butyka Robert a accesat neautorizat, prin încălcarea mijloacelor de securitate, mai multe servere aparţinând NASA, precizează DIICOT.

“Prin activitatea infracţională, inculpatul a perturbat în mod grav funcţionarea serverelor, prin introducerea, modificarea şi deteriorarea datelor informatice şi prin restricţionarea accesului la aceste date”, adaugă sursa citată.

Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului, au fost ridicate mai multe sisteme informatice. Cercetările au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Cluj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-11-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image